Η «Ζαπατιστική Αυτονομία» είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιουργήθηκε για να στηρίξει το ταξίδι των ζαπατίστας στην Ευρώπη. Ένα παιχνίδι φτιαγμένο όχι στη λογική του ανταγωνισμού αλλά στη λογική της επινόησης συλλογικών κινήσεων για εκείνα που απειλούν τη φανταστική ζωή ενός παιχνιδιού και την πραγματική ζωή, τη ζωή όλων μας….

«Οργανωνόμαστε για να παίξουμε και για να στηρίξουμε το ταξίδι για τη ΖΩΗ!. Οι οδηγίες του παιχνιδιού είναι μεταφρασμένες στα ελληνικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση για το παιχνίδι που μπορεί να το αποκτήσει όποιος-α θέλει (μέχρι τις 30 Απριλίου) στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: s.earth.athens@gmail.com.

Η συνεισφορά είναι 40 ευρώ. Όλα τα έσοδα από το επιτραπέζιο παιχνίδι θα δοθούν για την οικονομική στήριξη της περιοδείας των Ζαπατίστας στην Ευρώπη «Για τη ζωή».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια