«Ανεπίδεκτο μαθήσεως» χαρακτηρίζει τον Γιάννη Στουρνάρα, το Πνεύμα των Χριστουγέννων, το οποίο αναχώρησε άπραγο από την Ελλάδα, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να προσπαθήσει να κάνει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να αποκτήσει συναισθήματα.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε το Πνεύμα, ο κ. Στουρνάρας, όχι  μόνο δεν συγκινήθηκε, αλλά αντίθετα βγήκε ανήμερα τα Χριστούγεννα και έκανε δηλώσεις στις οποίες τόνισε πως παρότι ο κόσμος κρυώνει, δεν μπορεί να μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα, το Πνεύμα των Χριστουγέννων βρέθηκε τις τρεις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας και χρησιμοποίησε στον κ. Στουρνάρα όλα τα τεχνάσματα που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, τόσο στον Εμπενίζερ Σκρουτζ, όσο και σε άλλες «στριμμένες» προσωπικότητες, ωστόσο, τίποτα δεν έπιασε…

Του θύμισε τα χρόνια που ήταν παιδάκι, τον πήγε στην παλιά του γειτονιά, του έδειξε πόσο δύσκολα περνάει ο κόσμος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τον πήγε στα συσσίτια των δήμων, του έδειξε τους άστεγους που έτρεμαν από το κρύο κλπ. Μάταια, όμως, όλα…

«Ο Έλληνας δεν υπερφορολογείται», έλεγε και ξανάλεγε ο Στουρνάρας κι έτσι το Πνεύμα τα βρόντηξε κι έφυγε, τονίζοντας πως τόση αδιαφορία δεν συνάντησε ούτε όταν επισκέφθηκε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

 

kim_cover

Αμέσως μετά το φιάσκο που έπαθε στην Ελλάδα, το αγανακτισμένο Πνεύμα αναχώρησε εσπευσμένα για τη Βόρεια Κορέα, ελπίζοντας πως με τον Κιμ Γιονγκ Ουν θα έχει καλύτερη τύχη…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]