Ένα ακόμη περιστατικό αναίτιας βίας συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Ομάδα τριών ατόμων επιτέθηκε φωνάζοντας «φασίστα, φασίστα» στον εργαζόμενο και γνωστό για τον παραπάνω από άψογο χαρακτήρα του, Παντελή Νταβανέλο, ενώ εκείνος διέσχιζε την οδό Στουρνάρη. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά και να του προκληθεί μικρό αιμάτωμα στο κεφάλι.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους συναδέλφους του και όχι μόνο.

Με κείμενό τους οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «ανάλογες ενέργειες στοχοποιουν και χαρακτηρίζουν μόνο αυτούς που τις διαπράττουν και αυτούς που επιχειρούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη απ’ αυτές.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Οι εργαζόμενοι «στο Κόκκινο» εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον συνάδελφο μας Παντελή Νταβανέλο που τα ξημερώματα του Σαββάτου καθώς διέσχιζε την οδό Στουρνάρη δέχτηκε απρόκλητη και αναίτια επίθεση από 3 άτομα. Τα άτομα αυτά τον γρονθοκόπησαν άγρια, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρό αιμάτωμα στο κεφάλι του, οίδημα στο μάτι και μώλωπες στο πρόσωπο του.

Οι εργαζόμενοι «στο Κόκκινο» καταδικάζουμε την εγκληματική επίθεση.

Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τονίζουμε ότι ανάλογες ενέργειες στοχοποιουν και χαρακτηρίζουν μόνο αυτούς που τις διαπράττουν και αυτούς που επιχειρούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη απ’ αυτές.

«Τα Εξάρχεια δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

Σε σχόλιο για την επίθεση προχώρησε με ανάρτησή του και ο Έκτωρας Κουφοντίνας, που υπογραμμίζει ότι τα Εξάρχεια «δεν είναι και δεν μπορεί να είναι τσιφλίκι κανενός».

«Για την επίθεση στον Pantelis Ntavanelos (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) στα Εξάρχεια.

Το γεγονός αυτό είναι μια καλή αφορμή, ώστε να γράψω για έναν γενικότερο προβληματισμό που είχα ούτως ή άλλως, εδώ και αρκετό καιρό. Προσωπικά τυχαίνει να γνωρίζω τον Παντελή, όπως γνωρίζω και εκατοντάδες άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι από τους οποίους ήταν και φίλοι παλιά. Όπως δηλαδή γνωρίζουμε όλοι μας πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν πάει πολύς καιρός που αποτελούσε μέρος του κινήματος.

Ένα ανέκαθεν ρεφορμιστικό και αμφιλεγόμενο μεν, μέρος δε.

Σήμερα όμως αποτελεί το (ουσιαστικό) μέρος μιας κυβέρνησης, που περνάει μνημόνια και παίρνει τα σπίτια του κόσμου. Όποια σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά και το κίνημα, βρίσκεται πια μονάχα στο φαντασιακό ορισμένων, οι οποίοι αδυνατούν να παραδεχτούν την ντροπή τους.

Κάποιοι εξ’ αυτών μάλιστα εξακολουθούν να κατεβαίνουν μαζί μας σε πορείες, διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβέρνηση και τις αποφάσεις τις οποίες κατά τα άλλα στηρίζουν.

Πέρα απ’ την ψυχιατρική διάσταση του ζητήματος τίθεται το πολιτικό ερώτημα: Θα επιτρέπαμε ποτέ σε κάποιο μέλος προηγούμενης κυβερνητικής παράταξης να πορευθεί μαζί μας; Φυσικά και όχι.

Οφείλουμε όμως να κάνουμε ένα διαχωρισμό: Είναι διαφορετική η ευθύνη που ‘χει ένας ψηφοφόρος, και διαφορετική ένας υπουργός. Μια επίθεση πρέπει να είναι τεκμηριωμένη με ουσιαστικότερα κριτήρια από το σε ποιον μπορούμε να φτάσουμε και ποιον έτυχε να βρούμε μπροστά μας.

Με τον ίδιο τρόπο που είναι άσκοπο να χτυπήσει κανείς έναν τυχαίο μπάτσο.

Επίσης είναι διαφορετικό το να διώξεις κάποιον από μία διαδήλωση και άλλο να ξυλοκοπήσεις κάποιον επειδή απλώς βρέθηκε στα Εξάρχεια. Τα Εξάρχεια δεν είναι και δεν μπορεί να είναι τσιφλίκι κανενός.»

Από την πλευρά του ο Στρατής Μπουρνάζος, ξεκαθαρίζει εξ αρχή σε κείμενό του ότι “το να την πέφτεις σε έναν άνθρωπο που περπατάει στον δρόμο και τον δέρνεις είναι βάρβαρο και αποτρόπαιο. Τελεία.” Ολόκληρο το κείμενό του εδώ.

*Για τις αντιδράσεις στην επίθεση, το κείμενο θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]