Μία σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία παρουσιάζει η «Σαλαμάνδρα», καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει και να σας παρουσιάσει σε αποκλειστικότητα τα γράμματα που έστειλαν προ ολίγον ημερών στον Άγιο Βασίλη, ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος.

Για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινής, δεν κάναμε ρεπορτάζ, απλώς τυχαίνει ένας φίλος της στήλης να έχει κρυφές ερωτικές σχέσεις με έναν από τους Καλικαντζάρους του Αγίου Βασίλη και έτσι καταφέραμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στα γράμματα του Φαήλου και του Αμβρόσιου.

Πριν σας τα παρουσιάσουμε, αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα πάντα με την καλικαντζαρική, σκανδαλιάρα πηγή μας , ο Άγιος Βασίλης είναι ακόμα σοκαρισμένος με αυτά που διάβασε στα γράμματα των σταυροφόρων του κομπλεξισμού.

Ας μην φλυαρώ άλλο, όμως, γιατί ξέρω πως ο χρόνος σας είναι πολύτιμος.

12346805_10153836394998436_1232100520_n

Λόγω σεβασμού στο ιερατικό του αξίωμα ξεκινάμε με αποσπάσματα από το γράμμα του Μητροπολίτη Αμβρόσιου (δεν το δημοσιεύουμε ολόκληρο, γιατί σε ορισμένα σημεία του είναι αυστηρώς ακατάλληλο):

«Αγαπητέ συνάδελφε, Άγιε Βασίλη,

Σου γράφω αυτό το γράμμα όχι τόσο για να σου ζητήσω κάποιο δώρο όπως κάνουν τα άλλα παιδάκια (όχι ότι θα με χάλαγε ένα καινούριο χρυσοποίκιλτο καλιμαύκι), αλλά κυρίως για να εκφράσω το μίσος που έχει βαθιά ριζώσει μέσα μου. Ακολούθησα το δρόμο του Θεού σε εποχές που το να βρίζεις τις αδερφές ήταν κάτι φυσιολογικό και χωρίς να καταλάβουμε πώς πέρασαν τα χρόνια ξαφνικά απέκτησαν και οι ομοφυλόφιλοι δικαιώματα.

Στο τελευταίο μου άρθρο με αφορμή το Σύμφωνο Συμβίωσης που οι αθεόφοβοι φέρνουν στη Βουλή αποφάσισα να δώσω πόνο. Αν δεν το διάβασες επειδή δεν έχεις χρόνο αυτή την περίοδο, φτιάχνοντας δώρα όλη μέρα, σε ενημερώνω πως μεταξύ άλλων σημείωσα ότι `η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!`.

Αν και δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με τους gay εκεί στην Καισαρεία, είμαι βέβαιος Άγιε πως εσύ τουλάχιστον συμφωνείς μαζί μου. Στην Ελλάδα, όμως, οι άνθρωποι έχουν χαλάσει και αντί να με αποθεώνουν, με κατακρίνουν. Ντάξει, όχι όλοι, αλλά υπάρχουν τέλος πάντων πολύ περισσότερα `αποβράσματα` σε σχέση με το παρελθόν», σημειώνει στο γράμμα ο Αμβρόσιος και καταλήγει τονίζοντας:

«Anyway, αυτό που θέλω από σένα είναι να μην μοιράσεις φέτος κανένα δώρο στους κίναιδους και στους υπερασπιστές τους κι αν βρεθείς μέσω της καμινάδας στα σπίτια τους, παρακαλώ πολύ να φτύσεις τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες τους.

Από μένα και τον Σάρουμαν, καλά Χριστούγεννα».

 

 

12336410_10153836394843436_185374588_n

Στο ίδιο μήκος κύματος και το παραλήρημα του Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος αναφέρει:

«Καλέ μου Άγιε,

Αρχικά, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μου φέρεις μία καινούργια `πουλάδα` για το καλό μου το κοστούμι, γιατί την τελευταία που είχα σουφρώσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την έχασα.

Νομίζω πως αξίζω αυτό το δώρο, γιατί θέλω να ξέρεις πως ήμουν καλό παιδάκι φέτος και σε γενικές γραμμές συγκρατήθηκα πάρα πολύ για να μην εκφράσω τις βαθιά ρατσιστικές απόψεις μου. Βλέπεις, ακόμα και μέσα στη ΝΔ υπάρχουν μερικοί περίεργοι που θεωρούν πως μας βλάπτει το να βρίζουμε τους λάθρο ή τους πούστηδες», σημειώνει στην αρχή του γράμματος ο έγκριτος νομικός και λίγο παρακάτω αναφέρει:

«Για το παραλήρημά μου με αφορμή την κηδεία του Μηνά Χατζησάββα να ξέρεις Άγιε μου πως δεν είχα κακή πρόθεση. Βασικά πίστευα πως θα γελούσαν όλοι με την `αξύριστη χήρα`. Αποδείχθηκε, όμως, πως το χιούμορ μου είναι χειρότερο κι από του Σεφερλή, οπότε αν σου περισσεύει καθόλου χρόνος και μπορείς να ασχοληθείς μαζί μου, κάνε κανά μαγικό να αποκτήσω κι εγώ επιτέλους εξυπνάδα και χιούμορ, γιατί όλοι με κοροϊδεύουν.

Εκτός από κάτι φιλαράκια φασίστες που με στήριξαν, γενικώς έφαγα το κράξιμο του αιώνα με τη μαλακία που ξεστόμισα και επειδή είμαι παρορμητικός φοβάμαι μη την επαναλάβω».

Κλείνοντας, ο Φαήλος συγκινεί: «Σε παρακαλώ λοιπόν, αν θες βοήθησέ με να βρω την αίσθηση του χιούμορ και παράλληλα ελευθέρωσε την ψυχή μου από τη βαθιά φασιστική σήψη».

ΥΓ. Για λόγους δεοντολογίας δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομα του Καλικάντζαρου που μας παραχώρησε τα γράμματα – ντοκουμέντα που διαβάσατε παραπάνω. Και στο κάτω – κάτω αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας. Ας αποφύγουμε τις μηνύσεις μέρες που `ναι.

 

Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]