Το 3pointmagazine συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις 10 ακριβότερες μεταγραφές της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου με τις αγγλικές ομάδες να κλέβουν την παράσταση, καθώς 6 από τις 10 θέσεις, καλύπτονται από αποκτήματα αγγλικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Μήτρογλου.

1. Χουάν Μάτα (45.000.000 ευρώ)
Τα λόγια είναι περιττά για την ποιότητα του Χουάν Μάτα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν για δύο χρόνια συνεχόμενα ο καλύτερος παίχτης της Τσέλσι, αλλά παρόλα αυτά δεν χωρούσε στα πλάνα του Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Ντέιβιντ Μόγιες, δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη, έστω και με “τσιμπιμένη” τιμή, και έκανε τον Μάτα παίχτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με διαφορά η πιο ηχηρή μεταγραφή του Ιανουαρίου.

2. Νεμάνια Μάτιτς (25.000.000 ευρώ)
Η απόκτηση του Νεμάνια Μάτιτς από την Τσέλσι έχει δύο οπτικές. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι μία πάρα πού σημαντική και καλή προσθήκη για το κέντρο της ομάδας του Λονδίνου. Αριστεροπόδαρος, δυνατός, καλός με τη μπάλα στα πόδια παρά το ύψος του, στα 25 του ο Σέρβος έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστής στο Stamford Bridge. Όταν όμως δίνεις 25 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσεις παίχτη που σου ανήκε μέχρι και τον Γενάρη του 2011, και τον οποίο έδωσες τσάμπα, μαζί με 25.000.000 ευρώ στη Μπενφίκα για να πάρεις τον Νταβίντ Λουίς, μάλλον δεν είναι και το καλύτερο δυνατό deal, επιχειρηματικά.

3. Κέβιν Ντε Μπριν (22.000.000 ευρώ)
Τον Γενάρη του 2012 η Τσέλσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Κέβιν Ντε Μπριν από την Γκένκ έναντι περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ. Τον άφησε ως το τέλος της σεζόν δανεικό στο Βέλγιο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο τον έδωσε δανεικό στην Βέρντερ Βρέμης. Μετά από μια πολύ καλή χρονιά, ο Ζοζέ Μουρίνιο αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία να τον κρατήσει στην Τσέλσι. Ξεκίνησε βασικός στο πρώτο ματς της σεζόν, αλλά μετά από έναν τραυματισμό έχασε τη θέση του στην 11άδα. Δεν επανήλθε ποτέ στα ίδια επίπεδα απόδοσης με την αρχή της σεζόν και οι Λονδρέζοι αποφάσισαν να εξαργυρώσουν την επιταγή των 22.000.000 ευρώ που τους προσέφερε από το πουθενά η Βόλφσμπουργκ.

4. Γιοάν Καμπάιγ (28.000.000 ευρώ)
Ο Γάλλος είναι με διαφορά ο καλύτερος ποιοτικά και βάσει απόδοσης παίχτης της Νιούκαστλ από τότε που πάτησε το πόδι του στο Saint Jaimes’ Park. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την Παρί Σεν Ζερμέν και τον Λοράν Μπλαν και έτσι η ομάδα του Παρισιού αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία της 28.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Πολλοί αναλυτές θεώρησαν το ποσό υπερβολικό και αμφισβήτησαν γενικότερα το αν ο Καμπάιγ μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την Παρί. Μένει να δούμε ποιος θα επιβεβαιωθεί.

5. Ερνάνες (20.000.000 ευρώ)
Ένα από τα σύγχρονα 10άρια που έχει άψογη τεχνική κατάρτιση και μπορεί να προσφέρει επιθετικά με τα εξαιρετικά σουτ και με τα δύο πόδια και ταυτόχρονα να μπει δυνατά σε μία φάση, να μαρκάρει να κόψει να κάνει τάκλιν, να χτυπήσει αν χρειαστεί. “Πολυεργαλείο” που θα είναι πολύ χρήσιμο στην “μηχανή” του Βάλτερ Ματσάρι στην Ίντερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βραζιλιάνος ξέσπασε σε λυγμούς την ώρα που αποχαιρετούσε την επί χρόνια “οικογένειά” του στην Λάτσιο.

6. Κώστας Μήτρογλου (15.000.000 ευρώ)
Δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις ο “πιστολέρο” του Πειραιά. Το μόνο που του ευχόμαστε είναι να συνεχίσει να “πυροβολεί” τις αντίπαλες εστίες και στο Νησί για να πάει ακόμα ψηλότερα στο μέλλον.

7. Κουρ Ζουμά (15.000.000 ευρώ)
Ο 19χρονος Γάλλος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο αυτή τη στιγμή στη θέση του Κεντρικού αμυντικού, καθώς μετράει ήδη περισσότερες από 50 συμμετοχές με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν, την οποία θα συνεχίσει να φοράει μέχρι το καλοκαίρι πριν μετακομίσει στο Λονδίνο και την Τσέλσι.

8. Μοχάμεντ Σαλάχ (13.000.000 ευρώ)
Ο Αιγύπτιος που τα τελευταία χρόνια ήταν ο εφιάλτης της Τσέλσι στο Champions League όταν αυτή αντιμετώπιζε τη Βασιλεία, καλείται να καλύψει το κενό του Χουάν Μάτα. Μόνο εύκολο δεν μπορεί  να χαρακτηριστεί το έργο του, αλλά στα 21 του έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει.

9. Ραντζά Ναϊγκολάν (9.500.00 ευρώ για το 50%)
Ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ στην Ιταλία, δεν υπήρχε ομάδα από τις “μεγάλες” που να μην τον ήθελε. Τελικά η Ρόμα έκανε την καλύτερη προσφορά στην Κάλιαρι, που όπως πάντα έτσι και τώρα, πούλησε ακριβά ένα από τα αστέρια της. Σχεδόν 10 εκατομμύρια για το 50% των δικαιωμάτων του, φανερώνουν την ποιότητά του, αλλά αυξάνουν και τις προσδοκίες των Ρωμαίων από τον Βέλγο.

10. Νίκιτσα Γιέλαβιτς (7.800.000 ευρώ)
Ο Κροάτης επιθετικός μπορεί να ήταν βασικός όλα τα χρόνια που βρισκόταν ο Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της Έβερτον, αλλά με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τα πράγματα άλλαξαν. Ο Γιέλαβιτς δεν χωρούσε στα πλάνα του, με τον Ρομέλου Λουκάκου να του παίρνει τη θέση του βασικού. Έτσι, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στη Χαλ στην οποία πιθανότατα θα είναι βασικός και αναντικατάστατος όταν είναι υγιής.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]