Κάθε ώρα που περνάει νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται να προστεθούν στο… παζλ της περιπέτειας που είχαν το βράδυ της Τρίτης με «συνοριοφύλακες» στα Εξάρχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του, Δανάη Στράτου.

Με εξαίρεση τη δήλωση – Άρλεκιν του υπουργού Οικονομικών, λίγες ώρες μετά το συμβάν, το ζευγάρι κρατάει το στόμα του κλειστό, ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η Δανάη και ο Γιάνης δεν πρόκειται να αφήσουν να περάσει έτσι ανώδυνα το περιστατικό και ετοιμάζουν μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις τους!

Είναι αλήθεια, πως τώρα που ο Γιάνης έφαγε την αποδόμηση του αιώνα από τους Ευρωπαίους και έχασε… πόντους, το νέο hot όνομα που γεμίζει περηφάνια τους Έλληνες και τις Ελληνίδες είναι η σύζυγός του, Δανάη Στράτου.

Η τόλμη και η αποφασιστικότητά της στο επεισόδιο την έχουν αναδείξει σε πρώτο όνομα και ήδη οι προτάσεις πέφτουν βροχή. Γράφτηκαν πολλά… Πως θα αναλάβει το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, πως θα ανοίξει σχολή με πολεμικές τέχνες, πως θα είναι η διάδοχος του Τσακ Νόρις στο Hollywood κλπ. Τίποτα από αυτά, όμως, δεν αληθεύει.

yiantes

Η Δανάη Στράτου όμορφη, καλλιεργημένη και ατρόμητη, με αυτοθυσία προστάτευσε τον Γιάνη στην αυλή του «Γιάντες» και τώρα είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα μυστικά της. Για το κοινό καλό. Για όλους εμάς! Με ένα βιβλίο…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σαλαμάνδρας», έρχεται το απόλυτο best seller με την υπογραφή της Δανάης! Ένας «οδηγός επιβίωσης» για κάθε ζόρικη γειτονιά του κόσμου, από τα Εξάρχεια μέχρι το Μπρονξ.

O τίτλος του βιβλίου θα είναι βγαλμένος από τη ζωή. Θα είναι συγκεκριμένα η ατάκα που είπε η Δανάη σε έναν από τους τύπους στα Εξάρχεια που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του Γιάνη της: “Φύγε τώρα, mother fucker. Συνοδεύω Varoufucker!”, φώναξε!

(Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αγνοείται από τότε. Κανείς δεν τον έχει δει στα Εξάρχεια, ενώ έχει κλειστό το κινητό του. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με το ΑΜΠΕΛΑΛΕ).

Με τα λεπτά και μακριά της δάχτυλα, η Δανάη έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει την εισαγωγή του βιβλίου της και φυσικά ο Yanis τη βοηθάει όσο μπορεί. Είναι γνωστό, άλλωστε πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ενώ τα περισσότερα βιβλία του τα έχει ολοκληρώσει σε περίπου 7 ώρες.

Πίσω έχει και ο υπουργός την ουρά!

Ο Yanis ο τροϊκοφάγος, όμως, δεν θα περιοριστεί σε αυτόν τον βοηθητικό ρόλο και ήδη από τη δική του μεριά ετοιμάζει… αντίποινα στους «συνοριοφύλακες» των Εξαρχείων.

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι δύσκολο να κλειδώσει, το ΦΠΑ στα νησιά δεν γίνεται να αυξηθεί, αλλά στα Εξάρχεια θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει κάτι τέτοιο. Αντί για Μύκονο και Σαντορίνη, η επιβάρυνση θα πέσει στους Εξαρχειώτες για να μάθουν άλλη φορά να τον ενοχλούν.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως θα υπάρξει έκτακτος φόρος πολυτελείας της τάξης του 47% σε όλα τα περίπτερα των Εξαρχείων και ιδιαίτερα σε προϊόντα όπως τα τσιγάρα, οι καπνοί, οι μπίρες και τα μεγάλα χαρτάκια!

Ανάλογοι φόροι στα ίδια προϊόντα θα επιβληθούν για την περίοδο του καλοκαιριού και σε νησιά όπως η Ανάφη, η Νίσυρος και η Αμοργός, στα οποία κάνουν διακοπές οι περισσότεροι από τους πιτσιρικάδες που τον χειμώνα συχνάζουν στα Εξάρχεια.

*Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]