Το ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα δεν αποτελεί είδηση.

Διότι μία είδηση πρέπει να προκαλεί εντύπωση σε αυτόν που την μαθαίνει, σύμφωνα με τους δασκάλους της δημοσιογραφίας. Είτε είναι ευχάριστη, είτε δυσάρεστη. Σίγουρα, για κάθε ποδοσφαιρόφιλο είναι θλιβερό μια τόσο σπουδαία ομάδα με εκατομμύρια κόσμου να βρίσκεται ενώπιον του φάσματος του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική. Το δεδομένο είναι όμως, πως δεν πρόκειται για κάτι μη αναμενόμενο. Τουλάχιστον για τον υπογράφων.

Βλέποντας κανείς το ρόστερ της ΑΕΚ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, εφόσον το έκανε με ψύχραιμη και όχι με… ρομαντική ματιά, θα έπρεπε να το περιμένει. Δεν έχει σημασία ο προπονητής. Ούτε ο Βλάχος έφταιγε για την πορεία της Ένωσης από την έναρξη του πρωταθλήματος κι έπειτα (για πριν έφταιγε), ούτε ο Λίνεν ευθύνεται τώρα. Το ρόστερ της Ένωσης είναι μακράν το χειρότερο στην κατηγορία και ο εκάστοτε προπονητής υποχρεώνεται να κάνει αλχημείες ώστε να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο που να θυμίζει έστω και λίγο κάτι από ΑΕΚ.

Ο Λίνεν είναι καλός προπονητής και το παλεύει, αλλά πώς να καλύψει τα εγκλήματα που έγιναν το καλοκαίρι; Πώς να κάνει αυτή την παρέα αμούστακων παιδιών ομάδα πρώτης κατηγορίας; Πώς να διορθώσει το ότι η ΑΕΚ ξεπουλήθηκε ολόκληρη για να μπορέσει να αποφύγει την αποβολή από το πρωτάθλημα αφού οι μέτοχοί της είχαν εξαφανιστεί; Πώς να διορθώσει το ότι οι ιθύνοντες το καλοκαίρι αποφάσισαν οι τρεις μεταγραφές παικτών άνω των 24ων ετών να είναι ο Γιάγκο, ο Φουρτάδο και ο Κορδέρο; Και να σκεφτείτε πως ο πρώτος δοκιμαζόταν για εβδομάδες στα Σπάτα και έπεισε τους «ειδικούς» για την αξία του, η μεταγραφή του δεύτερου έγινε σίριαλ και απέφερε στην Παναχαϊκή ένα αξιοσέβαστο ποσό, ενώ ο μόνος που είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής (όχι αξιοπρεπέστερος του Παντελή Καφέ, πάντως) είναι ο τελευταίος.

Η ΑΕΚ πληρώνει τα εγκλήματα που έγιναν το καλοκαίρι από τους ανθρώπους της. Από αυτούς που έβαλαν τον Θωμά Μαύρο μπροστά ως «ασπίδα» για να μην φάνε ξύλο από τον κόσμο για το ξεπούλημα και μετά τον πέταξαν σαν στημένη λεμονόκουπα. Εγκλήματα και από τον ίδιο τον «θρύλο» της ΑΕΚ, τους συνεργάτες του και τον Βαγγέλη Βλάχο για τις επιλογές τους! Τα εγκλήματα έγιναν και δύσκολα θα διορθωθούν με το υπάρχον καθεστώς, ενώ η περίπτωση Βιντιάδη έχει κολλήσει στη Μάγχη. Και φέρνουν την τιμωρία…

Εντάξει, δεν είναι βέβαιος ο υποβιβασμός της ΑΕΚ. Μπορεί να αποφευχθεί μόνο με τρεις ποιοτικές μεταγραφές τον Γενάρη, με τη συσπείρωση του κόσμου της και με τη «μετακόμισή» της σε ένα πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο (λέγε και Ριζούπολη). Μακάρι κάτι να γίνει διότι χωρίς ΑΕΚ θα γίνει «φτωχότερο» το ήδη «φτωχό» μας πρωτάθλημα.

Απόστολος Λιόγκας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]