Η καταστροφή στο Νεπάλ είναι τεράστια λόγω του σεισμού των 7,8 ρίχτερ. Ξεκινά από τις χιλιάδες χαμένες ζωές και καταλήγει στα ισοπεδωμένα κτίρια, στα χαμένα ιστορικά μνημεία και στις διαλυμένες υποδομές. Οι New York Times προχώρησαν σε φωτογραφικό αφιέρωμα για την περιοχή πριν και μετά το σεισμό, το οποίο αναδημοσιεύουμε.

Trailokya Mohan Narayan Temple, Katmandu

2014

nepal2

Εθελοντές βοηθούν στη διάσωση και στην αφαίρεση των συντριμιών του ναού που υπήρχε μέχρι πριν λίγες ώρες.

Vatsala Shikhara Temple, Bhaktapur

nepal3

nepal4

Λίγο μετά το σεισμό ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της πλατείας, μπροστά από έναν επίσης κατεστραμμένο ναό, 8 μίλια ανατολικά του Κατμαντού.

Dharahara Tower, Katmandu

nepal5

nepal6

Ο πύργος που είχε χτιστεί το 1932 με βασιλική εντολή, δεν υπάρχει πια. Πρόσφατα είχε ανοίξει για το κοινό, που μπορούσε να δει την πόλη από 200 μέτρα ύψος.

Maju Deval, Katmandu

nepal7

nepal8

Άλλος ένας ναός που ισοπεδώθηκε. Υπήρχε από το 1690!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]