Η ανακοίνωση πως βρέθηκε στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ο τάφος του Αριστοτέλη έχει δημιουργήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβάνεται πως οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και δεν θέλει να την πατήσει όπως ο Αντώνης Σαμαράς με την Αμφίπολη. Έδωσε λοιπόν εντολή να δημιουργηθεί άμεσα μία επικοινωνιακή ομάδα, που θα αναλάβει τη διαχείριση του θέματος, αλλά και την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή του.

Ο Πρωθυπουργός, σε συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, επιλέγουν τους «εκλεκτούς» που θα απαρτίσουν αυτή την ομάδα δράσης, επικεφαλής της οποίας θα είναι η Καίτη Γαρμπή.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια έχει βαθιά γνώση της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη, τον οποίο και ύμνησε το 1993 με το τραγούδι «Ελλάδα χώρα του Φωτός», με το οποίο συμμετείχε στη Eurovision.

Ο στίχος «τη μια μας παίζουν ροκ, την άλλη τσιφτετέλι, παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» ακόμα αντιλαλεί, άλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον Διονύση Σχοινά, η Καίτη Γαρμπή θα έχει στο πλευρό της την αρχαιολόγο, Λάρα Κροφτ και τον κορυφαίο σύγχρονο μελετητή του Αριστοτέλη, Νίκο Καρανίκα.

Στις πρώτες της δηλώσεις η τραγουδίστρια έσπευσε να διαψεύσει αβάσιμες πληροφορίες που διέρρευσε η Άννα Παναγιωταρέα, η οποία ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση βάζει τον τάφο του Αριστοτέλη στο υπερταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία σημαδεύτηκαν από ένα τραγικό ναυάγιο που τον ανάγκασε να παραμείνει για 7 χρόνια αποκλεισμένος στη βραχονησίδα Σεριφοπούλα, όπου επιβίωσε τρώγοντας μονάχα μονάχους-μονάχους. Διεσώθη όταν κατάφερε να εκπαιδεύσει ένα άγριο δελφίνι και να το πείσει να τον μεταφέρει στη Σέριφο. Πλέον, ζει μόνιμα στο μεσαιωνικό δωμάτιο του ξενοδοχείου “ο Πρίαμος” και εργάζεται ως συνοδός κυριών.

Σχετικά Άρθρα

X