Ένας 15χρονος μαθητής αυτοκτόνησε ύστερα από ομοφοβικό bullying που υπέστη απο συμμαθητή του στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Ο Nigel Shelby μαθητής στο γυμνάσιο του Χάντσβιλ έβαλε τέλος στη ζωή του στις 19 Απριλίου. Από τότε, οι φίλοι και η οικογένειά του στέλνουν μηνύματα αγάπης και ανοχής σε όλα τα κοινωνικά μέσα για να γίνει γνωστή η ιστορία του Nigel.

“Είμαστε συντετριμμένοι  από τον θάνατο του Nigel Shelby, ενός 15χρονου στην πρώτη τάξη του γυμνασίου του Huntsville,” τονίζει σε δήλωσή της η Rocket City Pride, η τοπική οργάνωση LGBTQ + Pride στην πόλη του 15χρονου. “Ο Nigel έδωσε τέλος στη ζωή του γιατί ήταν θύμα εκφοβισμού επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτά τα καταστροφικά νέα ». Στο μήνυμα, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η ομάδα θα συγκεντρώσει δωρεές στο Drag Brunch της Κυριακής και το Drag Queen Bingo της Τρίτης για να βοηθήσει τη μητέρα του Shelby με τα έξοδα κηδείας.

Σε εκστρατεί GoFundMe που δημιουργήθηκε με σκοπό να συγκεντρώσει 10.000 δολάρια για να βοηθήσει τη μητέρα του Shelby  στα έξοδα της κηδείας, σε μόλις δύο ημέρες συγκεντρώθηκαν 14.000 δολάρια ενώ ο στόχος που ανέβηκε στις 26.000 επετεύχθη και αυτός.

«Η αυτοκτονία στη μαύρη νεολαία αυξάνεται και έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τη λευκή νεολαία», γράφει η Nadia M. Richardson από την οργάνωση No More Martyrs σε ανάρτησή της στο Facebook. “Δυστυχώς, για την απόδειξη αυτού, δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πιο πέρα από την πολιτεία της Αλαμπάμα. Αποφοίτησα από το Huntsville High. Εξακολουθώ να επεξεργάζομαι αυτήν την απώλεια.Έχουμε τόσα πολλά να καταλάβουμε και να κάνουμε. Ρατσισμός, σεξισμός, ομοφοβία, ταξικές διακρίσεις. Όλα αυτά παίζουν έναν ρόλο. Το bullying είναι ένα παραπροϊόν ενός κόσμου κακώς εξοπλισμένου για να συμπεριλάβει αυτό που θεωρείται διαφορετικό».

Σύμφωνα με το Κέντρο για την Κοινωνική Ισότητα, το 74% των LGBTQ + νέων λένε ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς στο σχολείο. Στην Αλαμπάμα συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ντόπιους δεν υπάρχει προστασία σε επίπεδο κράτους για LGBTQ + μαθητές.

Με πληροφορίες από Out και Heavy

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια