Ο Matteo Salvini δεν κρύβει την οργή του για την απελευθέρωση της καπετάνισσας του Sea Watch 3, Carola Rackete και καταφέρεται εναντίον της δικαστού που έλαβε τη σχετική απόφαση, κάνοντας λόγο για πολιτικά υποκινούμενη απόφαση και προτρέποντάς την να εγκαταλείψει τη θέση της και να θέσει υποψηφιότητα με ένα αριστερό κόμμα.

Η Rackete, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της Alessandro Gamberini, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Matteo Salvini: “Έχουμε ετοιμάσει, ήδη, την αγωγή κατά του Matteo Salvini. Δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσουμε όλες τις προσβολές που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εναντίον της Rackete τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμα πιο δύσκολο, όμως, ήταν να καταγράψουμε όλες τις εγκληματικές πράξεις που υποκινήθηκαν από τον Salvini. Με την αγωγή αυτή, η Carola θέλει να στείλει ένα μήνυμα, πως όταν κάποιοι ‘πονέσουν’ στην τσέπη, δεν θα είναι σε θέση να προσβάλουν και να βρίζουν, όποτε θέλουν, χωρίς κόστος”, δήλωσε ο συνήγορος της Rackete σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Μέσω αυτής της κίνησης θέλουν να δείξουν ότι ο Salvini και ο κάθε Salvini δεν μπορεί να προσβάλει δωρεάν, πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου του, υποστήριξε και πρόσθεσε: “Έχουμε κερδίσει μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η διαδικασία συνεχίζεται. Η Carola είναι ξανά ελεύθερη χωρίς περιορισμούς, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται”. Η Rackete μένει ακόμα να αθωωθεί για το αδίκημα της αντίστασης κατά των Αρχών ενώ όπως επισήμανε ο δικηγόρος της η απέλαση που ζητά ο Salvini είναι εξαιρετικά απίθανη για μια πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε όλα τα παραπάνω, ο Salvini απάντησε με ένα tweet στο γνωστό του ύφος: “Αυτή παραβίασε το νόμο και επιτέθηκε σε ιταλικά πλοία και εγώ τρώω τη μήνυση. Δε με τρομάζουν οι όχλοι, πόσο μάλλον μία πλούσια και κακομαθημένη κομουνίστρια! Φιλάκια!”

Με πληροφορίες από το capital.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια