Άμεση ήταν η παρέμβαση από τη μεριά του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών (ΣΑΤΑ) μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του ταξιτζή που άφησε αβοήθητη την 59χρονη που πυροβόλησε και σκότωσε την Πέμπτη ο σύζυγός της στο Ελληνικό.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου την Παρασκευή, πέρασε πρόταση τα ταξί να αλλάξουν χρώμα και από κίτρινα να βαφτούν κόκκινα προκειμένου να μη λερώνουν τόσο εύκολα με το αίμα.

Δεν είναι λίγα άλλωστε τα μέλη του ΣΑΤΑ που θεωρούν άδικη την επίθεση που δέχεται ο συνάδελφός τους, ο οποίος όπως αναφέρουν είναι μανιακός με την καθαριότητα. Παρθένος στο ζώδιο δεν αντέχει την ακαταστασία.

Παράλληλα, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως ο κατά κάποιους «σκατόψυχος ταρίφας» είναι βαθιά θρησκευόμενο άτομο και τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από τις αποκαλύψεις ότι το Άγιο Φως ανάβει με αναπτήρα.

Ήταν λοιπόν λογικό να μην έχει καθαρό μυαλό. Λίγο το κόλλημά του με την καθαριότητα, λίγο η αναταραχή με τα θρησκευτικά του αισθήματα, δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος. Άφησε τη γυναίκα να πεθάνει σα σκυλί στο δρόμο… Δεν είναι και προς θάνατον…

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι κακεντρεχείς που θεωρούν πως η απόφαση του ΣΑΤΑ να αλλάξουν χρώμα τα ταξί δεν λύνει το πρόβλημα, που εκτιμούν πως έχει να κάνει με τη σκατοψυχιά του συγκεκριμένου ανθρώπου. Άλλωστε, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, τα αίματα καθαρίζουν, αλλά η ψυχή του συγκεκριμένου ταξιτζή δύσκολα…

Γι’ αυτό και στην πραγματικότητα ο ΣΑΤΑ ζητά την αφαίρεση της άδειάς του. Ας ελπίσουμε να γίνει πράξη.

*Τη «Σαλαμάνδρα» τη βρίσκεται και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]