Στις ευρωεκλογές το… κατάπιαν, γιατί στην τελική δεν ήθελαν να τον μοιραστούν με αλλοδαπούς συνταξιούχους. Ενόψει, όμως, των εθνικών εκλογών, οι Έλληνες συνταξιούχοι αντιδρούν έντονα στην απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ να αφήσει και πάλι εκτός των ψηφοδελτίων της τον Γιώργο Αυτιά.

Ως γνωστόν, ο διάσημος δημοσιογράφος ήθελε να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ, αλλά τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έκοψε από την ευρωλίστα. Οι Έλληνες συνταξιούχοι ενοχλήθηκαν ασφαλώς, αλλά κάτι η ψύχραιμη αντίδραση του δημοσιογράφου, κάτι η 13η σύνταξη που έπρεπε να υπολογίσουν, τους έκανε να βάλουν νερό στο κρασί τους και στο ποτήρι με τη μασέλα τους.

Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, βλέπουν τη ΝΔ να ανοίγει τους κόλπους της σε δημοσιογράφους όπως οι Γιάννης Λοβέρδος, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αλλά να αφήνει και πάλι εκτός ψηφοδελτίων τον Γιώργο Αυτιά. Όπως είναι φυσικό το αντιμετωπίζουν ως πρόκληση και εμπαιγμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της Ένωσης Συνταξιούχων Ελλάδος έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να προχωρήσει άμεσα σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Δεν μπορεί να μένει εκτός Βουλής ο Γιώργος μας και να δίνουν βήμα στον νεαρό με τα πράσινα All Star και τον άλλον τον παπιονάκια», τόνισε στη Σαλαμάνδρα συνδικαλιστής συνταξιούχους που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με τους συνταξιούχους να απειλούν να «μαυρίσουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν τελικά δεν πάρει απόφαση να βάλει τον Αυτιά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο θα είναι ο Γιώργος Ρωμανιάς, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος δηλώνει συγκλονισμένος από την αγάπη του κόσμου και σκέφτεται πως δεν πήγαν χαμένα όλα αυτά τα χρόνια που ακριβοπληρώνεται για να παριστάνει τον προστάτη των συνταξιούχων. Η… επένδυσή του τώρα δικαιώνεται και όπως υποσχέθηκε, σύντομα θα κλάψει μπροστά στον τηλεοπτικό φακό για να δείξει πόσο πολύ τον συγκινεί η αγάπη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. 

*Τη «Σαλαμάνδρα» τη βρίσκεται και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X