Έκτακτο παράρτημα – όλες οι αντιδράσεις για την εσωκομματική κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο των ανεξάρτητων, των πολλών, και των Ελλήνων, δηλαδή λίγο-πολύ παντού, μετά το ξέσπασμα της σοβαρότατης κρίσης στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Οι μόνοι που δεν ανησύχησαν ήταν οι Καταλανοί, που ακόμη το ψάχνουν με την ανεξαρτησία τους, οι φανατικοί οπαδοί του Απόλλωνα Σμύρνης που είναι πολύ λίγοι, και ο Ραχμάν ο γείτονάς μου που είχε αρχίσει να νιώθει Έλληνας αλλά από τότε που μπουκάρανε κάτι άλλοι Έλληνες και του έσπασαν το ψιλικατζίδικο είπε να το ξανασκεφτεί.

Όλοι οι υπόλοιποι, ωστόσο, παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στο χώρο της ανεξάρτητης πολυπληθούς ελληνικότητας. Ανακοίνωση που εκφράζει ειλικρινή αγωνία, αν όχι και εκνευρισμό, εξέδωσε η Π.Ε.-Σ. Τ.Ο. ΨΕ.Μ.Α.Τ.Α. (Πανελλήνια Ένωση-Συσπείρωση Τοπικών Οργανώσεων Ψεκασμένων Μα Ακόμα και Τώρα Αγανακτισμένων). “Μετά από χρόνια αναζήτησης μιας κοινής πολιτικής συνισταμένης όλων εκείνων που χειραφετήθηκαν από τις εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα”, τονίζει η κίνηση πολιτών, “οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνένωσαν τις υγιώς σκεπτόμενες συνωμοσιολογικές δυνάμεις του τόπου.

Επιτέλους, τα αληθινά προβλήματα της χώρας, με πρώτο και κύριο τον διαρκώς εντεινόμενο ψεκασμό μας με ύποπτες ουσίες από πάσης φύσεως ιπτάμενα αντικείμενα, τέθηκαν στη Βουλή και διεκδίκησαν μέρος του δημόσιου διαλόγου. Ορισμένοι όμως πολεμούν την αλήθεια με κάθε μέσο, και γι’ αυτό εργάζονται υπόγεια, ή μάλλον στον αέρα, για τη διάλυση του κόμματος”, και καταλήγει: “Θα μας βρουν απέναντί τους – με τις ειδικές αντιψεκαστικές μάσκες που πουλάει το site του Μάκη σε προνομιακή τιμή για τα μέλη και τους φίλους της Π.Ε.-Σ. Τ.Ο. ΨΕ.Μ.Α.Τ.Α.”.

Στο θέμα παρενέβη και η σελίδα “ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ – ΝΑΙ, ΜΕ ΟΜΙΚΡΟΝ” στο Facebook: “ΠΡΟΔΟΤΑΙΣ ΤΟΚΟΓΛΙΦΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΙΧ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΙΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΙ. ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ”, ανέφερε η σχετική ανάρτηση, που απέσπασε 45.324 like και κοινοποιήθηκε από 3.104 χρήστες του κοινωνικού δικτύου μέσα σε 12 λεπτά, αποδεικνύοντας την αγωνιστική συσπείρωση της κομματικής βάσης, παρά την “τρικυμία” σε επίπεδο ανώτερων στελεχών. Άμεσα διαγράφηκε κακοπροαίρετο σχόλιο της σελίδας “Ένωση Ορθογράφων”, η οποία “κατέβηκε” από το Facebook εντός ωρών μετά από εκατοντάδες αναφορές για κακόβουλη χρήση.

Η εσωκομματική κρίση των ΑΝ.ΕΛ. δεν επηρέασε, όμως, μόνο την κοινωνία πολιτών, αλλά και τα επιτελεία των άλλων κομμάτων. Ο Αντώνης Σαμαράς ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία στελεχών που είχαν ακολουθήσει τον Πάνο Καμμένο. “Έχει να κοιμηθεί τρεις μέρες”, ανέφερε χαρακτηριστικά συνεργάτης του πρωθυπουργού. “Αρνείται να πάει για ύπνο από τότε που είδε εκείνον τον τρομακτικό εφιάλτη, στον οποίο ο Μαρκόπουλος είχε γίνει πάλι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος”, συμπλήρωσε με νόημα και τόνισε ότι η κατάσταση του κ. Σαμαρά ελέγχεται με βάλιουμ και προτάσεις για νέους φόρους.

Εντωμεταξύ, στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν επειδή σε περίπτωση διάλυσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν θα έχουν με ποιον να διαπραγματευτούν το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τη νίκη τους στις επόμενες εκλογές – την οποία εξακολουθούν να θεωρούν βέβαιη. “Δεν μας λυπούνται καθόλου πια;”, αναρωτήθηκε κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου σε “πηγαδάκι” με δημοσιογράφους. “Ο Φώτης έγινε μνημονιακός και η Αλέκα είναι στην κοσμάρα της.

Ο Πάνος ήταν μια κάποια λύση – δεξιός, δε λέω, αλλά καλό παιδί. Με το Αμύνης και το Δημόσιας Τάξης θα είχαμε καθαρίσει – στην ανάγκη, ας παίρνανε και το Εσωτερικών”, είπε ο συνεργάτης του κ. Τσίπρα αλλά ξεκαθάρισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου του “να βάλουμε τον Αλέξη να κάνει πάλι αυτά τα καραγκιοζιλίκια, συναντήσεις με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., τους Οικολόγους Πράσινους,  και τέτοια”.

Μόνο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι χωρίς τον ανταγωνισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχουν την έκτη θέση στο τσεπάκι και πιθανόν να διεκδικήσουν την πέμπτη με αξιώσεις. “Εκτός εάν μετά τον Λοβέρδο αρχίσουν κι άλλοι τις μ*λακίες”, είπε βουλευτής του Κινήματος, τακτικός συνομιλητής του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πάντως, από το περιβάλλον του Πάνου Καμμένου γίνεται λόγος για “μάχη που δεν έχει τελειώσει”. Σύμφωνα με πληροφορίες από 653 blogs που έκαναν copy-paste το ένα από το άλλο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων όχι μόνο δεν θα διαλύσει το κόμμα, αλλά θα αναπληρώσει το χαμένο στελεχιακό δυναμικό με “μεταγραφές που θα κάνουν πάταγο”. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά του γνωστού επιστήμονα Δημοσθένη Λιακόπουλου και της τηλεπερσόνας Ελένης Λουκά που νιώθει έτοιμη να προσφέρει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]