Η εποχή που ο υδράργυρος “χτυπάει κόκκινο” έχει φτάσει και η ζέστη στην πόλη γίνεται αφόρητη. Κάποιοι από τους συντάκτες του 3pointmagazine.gr, όμως, βρήκαν τον τρόπο να δροσιστούν πολύ λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Αλλά και οι υπόλοιποι κατάφεραν να ξεφύγουν για λίγο από την τρέλα που μεγαλώνει μαζί με τη θερμοκρασία: ουζομεζέδες, κοκτέιλ και ταινίες είναι ανάμεσα στα “όπλα” που προτείνουμε αυτή την εβδομάδα. Μην ξεχνάτε να στέλνετε τις δικές σας προτάσεις για το Πήγα-Είδα-Άκουσα στο info@3pointmagazine.gr!

Πήγαμε στο Copa Copana στο Χαϊδάρι (12ο χμ. Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου). Δεδομένου ότι ήταν Σάββατο, κάναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, αφού από το κέντρο σε 15′ ήμασταν εκεί, αποφεύγοντας την κίνηση και την πολυκοσμία που θα αντιμετωπίζαμε αν πηγαίναμε για μπάνιο σε κάποια από τις παραλίες των Νοτίων Προαστίων ή ακόμα πιο μακριά.

 

SAMSUNG

Με το που μπαίνεις στις εγκαταστάσεις τα ξεχνάς όλα. Το μόνο που σκέφτεσαι είναι το πώς θα περάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Την πισίνα, ή τις νεροτσουλήθρες; Πας στις νεροτσουλήθρες. Οι επιλογές είναι πολλές: για μικρούς και για μεγάλους. Πολύ γρήγορες και πιο αργές. Άλλες που χρειάζονται σαμπρέλες για να μπεις και άλλες όχι… Όταν τελικά αποφασίσεις, ανυπομονείς να ανέβεις τα σκαλιά και να έρθει η σειρά σου. Πέφτοντας στην πισίνα, νιώθεις και πάλι, έστω για λίγο, παιδί.

 

copa2

Όταν πια κουραστείς, «αποσύρεσαι» για στιγμές χαλάρωσης και μαυρίσματος στις ξαπλώστρες της κεντρικής πισίνας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τον καφέ σου ή κάποιο δροσιστικό κοκτέιλ. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Copa Copana διαθέτει και μία πισίνα ειδικά διαμορφωμένη για μικρά παιδιά, πολύ ρηχή και με διάφορα παιχνίδια. Όλα αυτά λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας!

Χρύσα Βαϊνανίδη

Πήγα στο ουζερί “Η Λέσβος” (Εμμανουήλ Μπενάκη 38, Εξάρχεια). Ένα ουζερί με τραπεζάκια πάνω στο πεζοδρόμιο της Μπενάκη. Κάθε φορά που περνάς θα το δεις πάντα γεμάτο και δικαιολογημένα. Είναι στο κέντρο τη πόλης, ανοίγει από το μεσημέρι και έχει πολύ ωραίο φαγητό. Ένας νησιώτικος αέρας μέσα στο καυσαέριο της Αθήνας. Γαρίδες, χταπόδι, καλαμαράκια και άλλα συνοδευτικά (οι κολοκυθοκεφτέδες είναι must) για το ουζάκι σου, τη μπύρα σου ή το κρασί σου. Όλα νόστιμα και σε πολύ καλές τιμές (12-14 ευρώ το άτομο). Μπορεί να μην έχει θέα στη θάλασσα, αλλά η παρεΐστικη ατμόσφαιρα σε κερδίζει.

 

copa3

Μελίνα Βελιμέζη

Πήγα στο «Φεστιβάλ των Χρωμάτων», στο Μεταξουργείο (Λεωνίδου και Πλαταιών). Όπως είχαν αναγγείλει οι διοργανωτές, η Πλατεία Αυδή γέμισε για δύο μέρες με χρώματα, μουσικές, συναυλίες, εικαστικές παρεμβάσεις και παιχνίδια. Οικογένειες, μικρά παιδιά, σκυλιά, καρότσια, νέοι καλλιτέχνες και ποδηλάτες, γέμισαν την πλατεία, απολαμβάνοντας συγκροτήματα κάθε είδους: ethnic, reggae, African, indie, ska, swing, jazz. Special «δώρο» ο χρωματοπόλεμος το απόγευμα της Κυριακής, όπου μικροί και μεγάλοι μπήκαν στην πίστα και βγήκαν… πολύχρωμοι!

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Είδα την ταινία “Ο υπέροχος Γκάτσμπυ” (“The Great Gatsby”). Αν και ήμουν αρκετά επιφυλακτική, καθώς συνήθως οι “πολυαναμενόμενες” ταινίες με απογοητεύουν, η συγκεκριμένη ήταν εξαιρετική, τόσο από εικόνα όσο και από ερμηνείες, κοστούμια και σκηνικά. Ταυτόχρονα η ιστορία εξελίσσεται έτσι που σε κρατάει στην τσίτα και τις δυόμιση ώρες που διαρκεί. Ο Ντι Κάπριο κορυφαίος και το τέλος της ταινίας επίσης. Μην τη χάσετε – μπορείτε να τη βρείτε και σε κινηματογράφους όπου ισχύει μειωμένο εισιτήριο κάποιες μέρες της εβδομάδας.

Κατερίνα Καραβία

Πήγα στο Barhelona (Εμμανουήλ Μπενάκη 42, Εξάρχεια). All-day bar, αγαπημένο μου σημείο για ένα καφεδάκι και κρουασάν-κέρασμα στο πέρασμα από Ομόνοια προς Ακαδημίας ή κατεβαίνοντας κάποιο πρωί, μετά από… εξαρχειώτικο ξενύχτι. Τα βράδια προσφέρει ενδιαφέροντα cocktails, σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον, με highlights τις μουσικές επιλογές που κινούνται ανάμεσα σε ξένα rock, swing, alternative κ.ά. και τα πολύχρωμα πλακάκια που κοσμούν το μαγαζί.

 

copa4

Αλέξανδρος Βάκουλας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]