Πολύ αυστηρό νόμο κατά των αμβλώσεων ενέκρινε και η Γερουσία της Πολιτείας του Μιζούρι, μετά και την Αλαμπάμα.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει την άμβλωση μετά την όγδοη εβδομάδα εγκυμοσύνης, και το Μιζούρι εντάσσεται στην ομάδα των αμερικανικών πολιτειών που περνούν νόμους κατά των αμβλώσεων, ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμών ή αιμομιξίας. Στον νόμο της πολιτείας του Μιζούρι, οι αμβλώσεις επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις που κινδυνεύει σοβαρά η υγεία της μητέρας ή του παιδιού.

Ο νόμος εγκρίθηκε με 24 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον και θα τεθεί ξανά σε ψηφοφορία την Παρασκευή, με τον κυβερνήτη της Πολιτείας Μάικ Πάρσον να τον στηρίζει. Μάλιστα, όπως δήλωσε «το Μιζούρι θα γίνει μία από τις πολιτείες που στηρίζουν τη ζωή τόσο σθεναρά».

Οι άλλες πολιτείες είναι η Αλαμπάμα, το Κεντάκι, το Μισισίπι, το Οχάιο και η Τζόρτζια. Στόχος των υπεσυντηρητικών πολιτικών στις πολιτείες αυτές, οι νόμοι κατά των αμβλώσεων να φτάσουν στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, όπου πλέον οι συντηρητικοί δικαστές είναι πλειοψηφία και, αν τους εγκρίνουν, η απαγόρευση των αμβλώσεων να πάρει ομοσπονδιακό χαρακτήρα και να εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]