Τα ΜΑΤ κατεβαίνουν ξανά τη Τζωρτζ, ενώ λίγο πριν έχουν χτυπήσει δεκάδες φοιτητές με μανία. Τρέχω προς τα πάνω τη Στουρνάρη, με το φόβο ότι θα επιτεθούν ξανά.

Η Στουρνάρη έχει μετατραπεί σε πεδίο επίθεσης. Βλέπεις, από τετράδια, μέχρι σκισμένα κομμάτια από ρούχα κάτω, ενώ η ατμόσφαιρα είναι θολή από τους καπνούς που βγάζουν οι κάδοι. Πρόχειρα οδοφράγματα που προσπάθησαν να φτιάξουν κάποιοι φοιτητές για να προστατευτούν.

Καθώς τρέχω προς τα πάνω, ανεβαίνουν μαζί μου και δύο πιτσιρικάδες, γύρω στα 18-19. Γυρίζει ο ένας στον άλλο και λέει γελώντας “Πάμε, έρχονται τα Ορκ!” Πράγματι, τα ΜΑΤ έφερναν σε πολλά από τους χαρακτήρες του Τόλκιν. Μια ομοιόμορφη μάζα, στην οποία δεν ξεχώριζες διαφορετικά πρόσωπα, αλλά διέκρινες με ευκολία το μίσος.

“Βλέπεις τίποτα να τους πετάξουμε;”, του κάνει ο φίλος του, για να πάρει την απάντηση, που μας έκανε να λυθούμε στα γέλια “πέτα τους κανά βιβλίο να μορφωθούν”. Γελάσαμε πολύ, γιατί εκείνη την ώρα περνούσαμε από το κλασσικό βιβλιοπωλείο της Στουρνάρη, που έμενε ανοικτό.

Μέσα στον πανικό, φύτρωσε το γέλιο. Και μια έξυπνη ατάκα που έλεγε όλη την αλήθεια. Η αστυνομία του 50% Χρυσή Αυγή στις εκλογές, χρειάζεται επειγόντως μαθήματα σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]