Αν κάτι λείπει απ’ τη ζωή μας, ειδικά τώρα, είναι η ηρεμία. Η εσωτερική γαλήνη, που χαραμίζεται για τα νέα μέτρα του Σαμαρά, τον μισθό που χάθηκε, τους απλήρωτους λογαριασμούς, τα χαράτσια, τα ειδοποιητήρια από την εφορία ότι μπαίνει σε πλειστηριασμό το σπίτι, για τις εικόνες εξαθλίωσης που βλέπεις τριγύρω, με τον Μάκη τον γείτονα να ψάχνει σε κάδους για λίγο φαΐ ή για καμιά χρήσιμη λαμαρίνα. Μας λείπουν ακόμα τα όνειρα, αλλά κυρίως λείπει η διάγνωση. Για κάθε τι στραβό υπάρχει και μια αιτία.

Αυτή την εβδομάδα παρέα με το Τοτέμ από τους Psyclinic Tactix και με βάρκα τη… μουσική, ψάχνουμε τη ρημάδα την ισορροπία στα λημέρια της low bap και του hip hop.

Στο repeat…

Active Member – Καλώς ήρθες παράξενε στον τόπο μου

Γι’ αυτό και εγώ ήρθα εδώ και σε διάλεξα πιωμένο
για να μπορέσεις την αλήθεια να τους πεις
κάτω από το φως το μέτωπο έχεις ιδρωμένο,
μα το προσέχεις καθαρό, δε θα ντραπείς.

Οι άλλοι παίξανε μαζί μου στους αιώνες
αυτοκράτορα με χρίσανε, με κάναν στρατηγό,
τα απλά μου λόγια τα σκορπίσαν σαν κανόνες
και δεν ήξερα τίποτα εγώ.

Ό,τι καλύτερο γράφτηκε για κείνον. Πιστεύουμε δεν πιστεύουμε, αποτελεί κοινή παραδοχή ότι στ’ όνομα του στήθηκαν πολεμικές εκστρατείες, επιχειρήσεις, εμπόριο κι απάτες. Λίγοι παραδειγματίστηκαν, από το πρότυπο της ιδεατής ύπαρξης. Προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν τις αξίες ως προσωπεία για να πετύχουν απώτερους σκοπούς. Τραγόπαπες, τρύπωσαν στις θέσεις της εξουσίας, ξεζουμίζοντας τους αδύναμους, τύποι με κοστούμια και γραβάτες φρόντιζαν και φροντίζουν να ξεπλένουν τη βρωμιά τους δείχνοντας πόσο καλοί χριστιανοί είναι κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, φασίστες βάζουν τη θρησκεία μπροστά και βρίσκουν πιστούς που διψούν για αίμα. Αν λοιπόν υπήρξε Μεσσίας κι αποφάσιζε να μας επισκεφθεί τα λόγια του θα ‘ταν απλά και σκληρά. Η πραγματικότητα που αποφεύγουμε ν’ αντικρίσουμε. Άλλοι από συμφέρον, άλλοι από φόβο, άλλοι από αδιαφορία. Δεν παύει όμως να είναι η πραγματικότητα…

Μusic stories…

psyclinic

Psyclinic Tactix – 7-8 Μερόνυχτα

Τοτέμ: “Το τραγούδι που είχα εγώ προσωπικά περισσότερο ανάγκη τώρα που κάναμε τον δίσκο “Πυρρίχιος Χορός” είναι το 7-8 Μερόνυχτα. Οι στίχοι ήταν σχεδόν έτοιμοι, και είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν τους έγραψα μονοκοπανιά, και όταν ο Damned1 ετοίμασε τη μουσική όπως πραγματικά την ήθελα (αλλά δεν ήξερα αν θα μπορούσε να γίνει) άλλαξα το τελευταίο τετράστιχο του πρώτου κουπλέ για να περιέχει τον τίτλο του κομματιού. Είχα ζητήσει από τους άλλους να το κάναμε χρησιμοποιώντας δείγμα από το 7 or 8 Days του Andrian Glynn, και περιμέναμε άδεια. Τελικά ο κόσμος (ειδικά της indy μουσικής σκηνής) έχει μικρύνει τόσο πολύ που κατάφερα και μίλησα στον ίδιο και πήρα την άδεια (ευτυχώς τον πέτυχα ντίρλα, 7-8 καφάσια μπίρες πρέπει να είχε πιει)! Και έτσι το ετοιμάσαμε. Ωδή και ερωτική εξομολόγηση στην ηρεμία μου, ενώ ταυτόχρονα καταλαβαίνω όπως το λέω (και το ακούω) ότι η ηρεμία μου δεν είναι για χαλινάρια και σέλες, αλλά για να με κρατάει από το χέρι και να με τραβάει μπροστά στα δύσκολα…”

To Toτέμ προτείνει…
Adrian Glynn – Seven or eight days

«Μα φυσικά το κομμάτι από το οποίο “δανείστηκα” τις 4 πρώτες μπάρες για το 7-8 Μερόνυχτα. Γιατί μπορεί στην πρώτη ματιά να σκέφτηκα “αυτό θα το ραπάρω!” αλλά στη δεύτερη μου έχει μείνει ο στίχος, απλός, λιτός, καθημερινός και περιεκτικότατος.

“At dusk the kids are playin’ sayin’ “Mama, can’t we stay out?”
They still believe that they’ll outrun the sun…”
Όπως νομίζαμε και όλοι μας μικροί.»

*Αντί του inbox, κάνουμε παρκούρ στα όνειρα με τους Salto Mortal.  Αφού μας συστηθούν…

… ακούστε κι αυτό.

*Συνεχίζετε να στέλνετε τις δικές σας προτάσεις στο papantoniou90@yahoo.gr, νέο ραντεβού την ερχόμενη Τρίτη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts