Με την παρότρυνση της δημοτικής αρχής της περιοχής «αγανακτισμένοι» κάτοικοι έκαναν συγκέντρωση και επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενούνται πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν εκεί από τη ΒΙΑΛ της Χίου.

Ξενφοβική και ρατσιστική υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι της περιοχής μαζί με τη δημοτική αρχή στους περίπου 80 ευάλωτους πρόσφυγες που έφτασαν την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Verori, στο πλαίσιο του προγράμματος Filoxenia που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Με αφορμή και την ξενοφοβική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην δεχτεί τους πρόσφυγες στην πόλη τους, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας των προσφύγων.

Σύμφωνα με βίντεο που έχει κυκλοφορήσει από πρόσφυγες στα social media, δείχνει τις ζημιές που έχουν υποστεί τα δωμάτια στα οποία διαμένουν. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μπούκαραν στο ξενοδοχείο σπάζοντας πόρτες και τζαμαρίες και επιτέθηκαν στους προσφυγες φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου, ενώυπάρχουν πληροφορίες ότι ένα άτομο έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η «Εφ.Συν.», ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν η δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιάννα Κριεκούκη κι άλλα μέλη της δημοτικής αρχής. Οι αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι συγκεντρωμένοι μίλησαν με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου και αποχώρησαν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]