«Σκισμένο Ψαθάκι» της Αλκυόνης Παπαδάκη

Είναι γεγονός ότι φοβάμαι πολύ. Φοβάμαι ακόμα και τον ίσκιο μου. Ιδίως αυτόν!

Κάποτε προσπαθούσα να ντύνω τους φόβους μου με διάφορους φανταχτερούς χιτώνες. Και τους βάφτιζα γενναιότητα, ηρωισμό, εξυπνάδα κι ό,τι άλλο με βόλευε κατά περίπτωση. Είν’ αυτό που λένε «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Για ν’ απαλλαγώ από τα «κρεμαστάρια» και να μείνω σκέτη αλεπού, μου πήρε καιρό. Τώρα όμως είμαι ήσυχη. Μπορεί και ευχαριστημένη. Ανακάλυψα επίσης, στις βουτιές που κάνω μέσα μου όταν δεν έχω τίποτα άλλο πιο ενδιαφέρον να κάνω, ότι πιο πολύ φοβάμαι την ελευθερία μου.

Κάθε φορά που τυχαίνει να πετάξω τις αποσκευές μου, να βάλω φωτιά στο καλύβι μου, με πιάνει μετά από λίγο τέτοια ταραχή, που τρέχω να ξεπουλήσω όσο όσο την ανεξαρτησία μου. Αυτοί που λένε πως είναι ευτυχείς, γιατί έκοψαν τα νήματα που τους συνδέανε με τους υπόλοιπους, αν δεν το παίζουν Βούδες, είναι λιγότερο μαλάκες του γλυκού νερού. Όσο περισσότερο ξεκόβεις από τους άλλους, τόσο έρχεσαι κοντύτερα στην Άβυσσο. Κι εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Πατιά και πληγή.

Χρειαζόμαστε μικρές σκλαβιές στη ζωή μας, για να ξυπνάμε. Χρειαζόμαστε πλαίσια. Σκοπούς. Προσδιορισμούς. Χρειαζόμαστε κορνίζες, για να κλείνουμε μέσα τα τοπία που ζωγραφίζει η ψυχή μας. Αλλιώς, τα παίρνει ο άνεμος. (Ωραία. Εγώ ζω γι’ αυτή ακριβώς τη στιγμή. Που τα παίρνει ο άνεμος. Αλλά δεν παριστάνω το πρότυπο). Χρειαζόμαστε ακόμα ένα γενναιόδωρο τρυφερό καταχτητή, για να ξαδειάζομε στον πάγκο του τις πραμάτειες μας και να λυτρώνεται το μέσα μας. Με λίγα λόγια, άστα να πάνε στο διάολο.

Μια μέρα ήμουνα σε μια φιλενάδα μου, ήρθε το αγόρι της και μου ‘φερε ένα λεύκωμα. «Σε παρακαλώ, Ρόζυ, γράψε μου κάτι να σε θυμάμαι». Ντράπηκα και κοκκίνισα. Ποια είμ’ εγώ, σκέφτηκα, ν’ αφήνω υποθήκες; Αλλά δεν γινόταν να του αρνηθώ. Πήρα το στυλό και του έγραψα:

«Τινάξου, αγόρι μου. Τινάξου στη ζωή. Καλή τύχη, Ρόζυ.»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]