Όλα με πρόγραμμα, όλα στο σχέδιο, τραγουδούσε ο Νικόλας Άσιμος και ο στίχος αυτός αποδεικνύεται προφητικός με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η καινοτόμα πρόταση του βουλευτή, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία, έρχεται για να πιστοποιήσει την κοινή πια παραδοχή ότι «το τζάμπα πέθανε».

Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν της πρότασης, είναι προφανώς αδικαιολόγητες και ακραίες, καθώς δεν μπορεί όλοι εμείς οι τίμιοι φορολογούμενοι να ματώνουμε καθημερινά και τα κωλόπαιδα στα σχολεία να τη βγάζουν στο τζάμπα.

Και τα βιβλία τους και τα θρανία τους και Milko και τυρόπιτα. Κάτσε ρε μαν. Θα πλερώ!

Κι άμα δεν έχεις, θα τα βρούμε. Τα σχολεία άλλωστε θα μπορούσαν κάλλιστα να λειτουργούν όπως ο στρατός. Βάλτε τον Καμμένο να σας τα πει. Οι καθηγητές θα είναι οι μονιμάδες και οι μαθητές οι φαντάροι.

Θα μπορούσαν να καθαρίζουν το σχολείο (σκούπα, μάπα), να διαχειρίζονται το κυλικείο – ΚΨΜ, ακόμα και να μαγειρεύουν. Επίσης, κάλλιστα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους σχολικούς φύλακες για τους οποίους έγινε και τόση φασαρία.

Θα πέσει ο κώλος δηλαδή των παιδιών, αν κάνουν και καμια σκοπιά; Όταν κάνουν καταλήψεις, ξέρουν να ξενυχτάνε μέσα στο σχολείο, αν τους πεις να κάνουν καμια δουλειά τσινάνε τα σκατούλια.

Αλλά οι γονείς τους φταίνε, που τα έχουν καλομάθει. Φαίνεται πως κι αυτοί δεν έχουν πάρει ακόμα το μάθημά τους. Ειδικά οι προνομιούχοι που έχουν ακόμα δουλειά είναι πολύ περίεργοι και αχάριστοι.

Για το λόγο αυτό λοιπόν, ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε μία ακόμη πρόταση που σίγουρα θα συζητηθεί. Προτείνει όσοι άνθρωποι εργάζονται να πληρώνουν ένα ποσό το χρόνο στους εργοδότες τους, ώστε να τους ευχαριστήσουν.

Το ποσό αυτό θα πιάνει πραγματικά τόπο, καθώς ο εργαζόμενος θα καλοπιάνει τα αφεντικά, τα οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον απολύσουν.

*Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]