Μεθοδευμένη επίσης δίωξη και κατά εργαζόμενου με συνδικαλιστική δράση στο ίδιο κατάστημα, τον οποίο προσπάθησε να παγιδεύσει ο διευθυντής της εταιρείας security OVIT

Την ίδια ακριβώς ώρα που ο Αριστείδης Φλώρος της Energa αποφυλακιζόταν χθες το μεσημέρι έχοντας υπεξαιρέσει 256 εκ Ευρώ και καταδικαστεί για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας δικηγόρου, ο αναρχικός αγωνιστής Χριστόφορος Κορτέσης προφυλακιζόταν από το Δικαστήριο του Πειραιά σε μια πρωτοφανή και πολιτικά υπαγορευμένη απόφαση για απόπειρα κλοπής στα Leroy Merlin για πρίζες και ασφάλειες αξίας μόλις 200 ευρώ.

Με αφορμή ένα καθημερινό συμβάν απόπειρας κλοπής, στο στόχαστρο μπήκε και εργαζόμενος με συνδικαλιστική δράση στα Leroy Merlin, ο οποίος διώκεται σήμερα για άμεση συνέργεια σε κλοπή, καθώς ενορχηστρωμένα ενεπλάκη από την εταιρεία της Leroy Merlin και την εταιρεία security του καταστήματος OVIT. Η τελευταία, μάλιστα, η οποία ανήκει στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Δρίβα, υπέδειξε υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης των Leroy από την πρώτη στιγμή τον συγκεκριμένο εργαζόμενο ως συνεργό, προκειμένου να απολυθεί, καθώς δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο χώρο του εμπορίου και συμμετέχει σε ευρύτερους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο εν λόγω ιδιοκτήτης της OVIT υποδείκνυε στην κατάθεση του στη ΓΑΔΑ με το κινητό του τηλέφωνο στους αστυνομικούς της ανάκρισης τη φωτογραφία του Χριστόφορου Κορτέση από την εποχή που είχε καταδικαστεί για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, αν και ο ίδιος πεισματικά είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή. Ο Χ. Κορτέσης, παρότι επέστρεψε τα αντικείμενα, μαζί με έναν ακόμη σύντροφό του κρατήθηκαν παράνομα επί ώρες μέσα σε ένα δωμάτιο από την εταιρεία σεκιούριτι, η οποία τους εκβίαζε και τους τρομοκρατούσε αξιοποιώντας το καθεστώς αναστολής του προφυλακισμένου σήμερα Χ. Κορτέση. Επιπλέον, ο διευθυντής της εταιρείας security με την απειλή κλήσης της αστυνομίας, εκβίαζε τον Χ. Κορτέση να υποδείξει ως συνέργατη του στην κλοπή τον εργαζόμενο συνδικαλιστή, αποκαλύπτοντας τη μεθοδευμένη απόπειρα να παγιδεύσει τον εργαζόμενο και κατ’επέκταση να απολυθεί.

Απέναντι στην τρομοκρατική στάση της Leroy Merlin και της OVIT, οι 2 απαίτησαν να αφεθούν και η παρουσία αλληλέγγυων συντρόφων που έσπευσαν να καταγγείλουν την τρομοκρατία της OVIT και την παράνομη κατακράτηση, επέφερε την αποδέσμευσή τους.

Αποτέλεσμα, ωστόσο, με βάση πάλι τις μαρτυρίες της ίδιας εταιρείας, ήταν να στοχοποιηθούν και να διώκονται σήμερα για τα παραπάνω άλλα 4 άτομα με πλημμεληματικές κατηγορίες.

Αναλυτικά, περισσότερες λεπτομέρειες για τα περιστατικά εδώ

Η ξεκάθαρη εκδικητική και πολιτική αφετηρία των διώξεων γίνεται εμφανής από την υπερδιόγκωση του κατηγορητηρίου από την 35χρόνη εισαγγελέα Πειραιά Μαρία Αγγελούδη, που μετατέθηκε πέρυσι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, και η οποία αν και έλαβε από το διαβιβαστικό φάκελο της αστυνομίας 3 αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, «απογείωσε» τις κατηγορίες μετατρέποντας την απλή πράξη κλοπής στην κακουργηματικού βαθμού πράξη της «ληστρικής κλοπής». Την ίδια στιγμή, φόρτωσε το κατηγορητήριο με συνολικά 9 κατηγορίες αδικημάτων επιμερισμένες κατά περίπτωση στους εμπλεκόμενους. Κατόπιν τούτων, ο Ανακριτής Πειραιά Γεώργιος Παντελίδης, ο οποίος μετατέθηκε κι αυτός πρόσφατα από τη Χίο, μετά από 5 ώρες εξέτασης του Χρ. Κορτέση αποφάσισε με την εισαγγελική σύμφωνη γνώμη την προφυλάκιση του για 200 ευρώ, γιατί, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν κατονομάζει τους υπολοίπους εμπλεκόμενους στο συμβάν, οι οποίοι δεν έχουν αναγνωριστεί. Και αυτό, παρότι διαθέτει γνωστή και μόνιμη διεύθυνση κατοικίας εδώ και χρόνια, εργάζεται ως ηλεκτρολόγος, ενώ μόλις πριν λίγους μήνες έγινε πατέρας ενός δεύτερου παιδιού.

Αύριο στα δικαστήρια Πειραιά στη Σκουζέ αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο εργαζόμενος συνδικαλιστής των Leroy Merlin, ενώ έχει καλεστεί και συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 10.00 πμ.

Περισσότερα για το κάλεσμα εδώ

*Από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]