Επειδή έχει γίνει μεγάλος θόρυβος για το πόθεν έσχες της Κούνεβα, αν το δει κανείς με λεπτομέρεια βλέπει ότι, τουλάχιστον μέχρι το 2014 που καλύπτεται από αυτό το πόθεν έσχες, η περιουσιακή της κατάσταση δεν είναι κάτι που έχει υπερβολική μεταβολή, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος του κινήματος συμπαράστασης που είχε αναπτυχθεί και εδώ και στη Βουλγαρία μετά την επίθεση την οποία είχε δεχτεί. Όσον αφορά τα ακίνητα έχει δύο διαμερίσματα στη Βουλγαρία, τα οποία εμφανίζει από δωρεές, ενώ το μοναδικό της ακίνητο στην Ελλάδα είναι το σπίτι με αποθήκη και πάρκιν που της είχε παραχωρήσει ο ΟΕΚ. Τα 320 χιλιάρικα καταθέσεις επίσης δεν είναι κατά την άποψή μου κάτι εντελώς περίεργο πάλι με βάση το μέγεθος του κινήματος που είχε αναπτυχθεί.

Η Κούνεβα είμαι σίγουρος ότι το 2015 θα εμφανίσει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στα εισοδήματά της, δεδομένου ότι είναι ευρωβουλευτής και τα εισοδήματά της από την αποζημίωση που λαμβάνει στο ευρωκοινοβούλιο καταγράφονται από τότε και μετά. Ως γνωστόν τα προνόμια των ευρωβουλευτών είναι τεράστια και η ΕΕ είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που οι απασχολούμενοι σε αυτόν είναι, με βάση το εισόδημα, πλούσιοι. Και αυτά τα λεφτά είναι λεφτά των Ευρωπαίων φορολογουμένων, δηλαδή και των Ελλήνων.

Αυτό που συμβαίνει όμως με την Κούνεβα, και το οποίο θεωρώ επιλήψιμο, είναι η παραμονή της στο ΣΥΡΙΖΑ παρά το ξεπούλημα του μνημονίου και την αλλαγή της πολιτικής του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εντελώς υποκριτικά και ψηφοθηρικά, προσπαθούσε χρόνια να εντάξει την Κούνεβα στο ευρωψηφοδέλτιό του. Ακόμα από τις εκλογές του 2009, είχε ακουστεί το όνομά της, ενώ μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε, διαψεύστηκε και από τις δύο μεριές. Εντάχθηκε τελικά το 2014 και από τότε απλώς υπάρχει στο ευρωκοινοβούλιο χωρίς πολλά-πολλά. Εκπροσωπεί ένα κίνημα υποστήριξης που δημιουργήθηκε για την επίθεση που δέχτηκε και το οποίο είχε σαφή χαρακτηριστικά υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων, κόντρα στις καπιταλιστικές επιλογές της φαλκίδευσής τους μέσα από τους ενοικιαζόμενους εργαζομένους, τους εργολάβους καθαριότητας, σε έναν από αυτούς δούλευε και η ίδια και ο οποίος κατηγορήθηκε για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε, τη μείωση των μισθών και την υπονόμευση της δημόσιας και πλήρους ασφάλισης.

Σήμερα, που όλα αυτά που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στον αντίποδα, η Κούνεβα μοιάζει με μια θλιβερή καρικατούρα και σίγουρα μακριά από αυτούς που την υποστήριξαν. Τα περασμένα χρόνια έδωσε συνεντεύξεις και μίλησε ανοιχτά για την περιπέτειά της, ενώ το ελληνικό δημόσιο, αναγνωρίζοντας όλα αυτά που πέρασε, της παραχώρησε ένα σπίτι για να μένει. Πολιτικά όλα αυτά που εκπροσωπούσε ανήκαν και ανήκουν στο χώρο της αριστεράς. Η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα συστημικό κόμμα, που υπερασπίζεται και εφαρμόζει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις, είναι στον αντίποδα όλων αυτών που έκαναν την Κούνεβα ευρωβουλευτή και, έχοντας περάσει όλη αυτή την περιπέτεια, θα περίμενε κανείς μια διαφορετική αντιμετώπιση και όχι αυτό που σήμερα βλέπουμε. Η Κούνεβα σήμερα, όσο και αν δεν γίνεται πολύς λόγος γι αυτήν γιατί συμμετέχει περιορισμένα στα δημόσια πράγματα γιατί βρίσκεται στις Βρυξέλλες, είναι εκτεθειμένη στην αντίφασή της και συνυπεύθυνη για την πολιτική αυτής της κυβέρνησης την οποία στηρίζει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]