Μιλώντας την Τετάρτη στην πρωινή ενημερωτική του Ant1 ο Άδ. Γεωργιάδης επανέλαβε τα περί εξαιρετικής εικόνας της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες στο μέτωπο της πανδημίας, παρότι τα ίδια τα στοιχεία που επικαλείται δείχνουν έντονα ανοδική τάση θανάτων στην Ελλάδα, πολύ χειρότερη από άλλες χώρες της ΕΕ. Μόνο που η κρίσιμη παράμετρος τελικά, φαίνεται ότι δεν είναι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού (που για λίγο ακόμη προλαβαίνει να επικαλείται). Αυτό που τον ενθουσιάζει, είναι οι… επενδυτές!

«Κάθε μέρα μιλάω με δύο και τρία fund από το εξωτερικό. Στο λόγο της τιμής μου, στην έναρξη κάθε συζητήσεως οι άνθρωποι από το εξωτερικό -είτε από τις ΗΠΑ είτε από την Αυστραλία είτε από το Ηνωμένο Βασίλειο- μόλις ξεκινά η συζήτηση το πρώτο που μου λένε είναι “μπράβο στην Ελλάδα που τα πάει τόσο καλά στην πανδημία. Έτσι ξεκινάνε, όλοι”», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Μόνο που φαίνεται να ξεχνάει ότι αυτοί οι επενδυτές δεν επικοινωνούν μαζί τους για κοινωνικούς λόγους, ή ως… αλληλέγγυοι. Το κάνουν γιατί δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να πάρουν κοψοχρονιά όσα εκποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αιχμή το δικό του υπουργείο, για να καλύψει τις τεράστιες δημοσιονομικές τρύπες που η πολιτική της ξεκίνησε να δημιουργεί ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2020, πριν ενσκήψει η πανδημία…

Είναι χαρακτηριστική η αμέσως προηγούμενη δήλωσή του στην ίδια εκπομπή που απομονώθηκε σε τίτλο: «Αν μπορούμε με λιγότερες δαπάνες να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί θα το κάνουμε». Πιθανώς κάποια στιγμή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αντιληφθούν ότι όταν ένας πολίτης έχει συγγενή του να παλεύει με τον κορωνοϊό μέσα σε κάποια από τις ήδη ασφυκτιούσες ΜΕΘ, δεν ενδιαφέρεται για τις «λιγότερες δαπάνες» Γεωργιάδη ούτε για τον ενθουσιασμό του σε ύφος «καλώς μας ήρθε το δολάριο»…

Πηγή: Αυγή

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]