Με απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη η Κατερίνα Γκαγκάκη επιστρέφει σε κεντρικό ρόλο μερικούς μήνες μετά την παραίτησή της από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης τον Νοέμβριο του 2019, μετά το απαράδεκτο περιστατικό με τον Γιώργο Λιάγκα στον «αέρα» του ΣΚΑΪ, όπου συμμετείχε στην ειρωνική και εξευτελιστική παρουσίαση μιας γυναίκας θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 29/7/20, με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου Εξωστρέφειας του Δήμου λόγω της ιδιότητάς της ως επικοινωνιολόγου.

Όπως αναφέρεται ακόμη «τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Αικατερίνης Δημητριάδου -Γκαγκάκη του Γεωργίου, όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος κα Αλεξάνδρα (Αλεξία) Έβερτ –Αλβέρτη του Μιλτιάδη».

Η Κατερίνα Γκαγκάκη είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη και είχε οριστεί πρόεδρος της Τεχνόπολης, ωστόσο αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά το απαράδεκτο συμβάν με τον Γιώργο Λιάγκα στον «αέρα» του ΣΚΑΪ, όπου συμμετείχε στην ειρωνική και εξευτελιστική παρουσίαση μιας γυναίκας θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης.

Για το θέμα είχαν εκδώσει τότε ανακοινώσεις οι παρατάξεις των Νάσου Ηλιόπουλου και Παύλου Γερουλάνου με βασικό αίτημα την αποπομπή της Κατερίνας Γκαγκάκη από τη θέση της προέδρου της Τεχνόπολης.

Επειδή όμως κανείς «άριστος» δε χάνεται και επειδή ο χρόνος «παραγραφής» έχει προφανώς εκμηδενιστεί, η κ. Γκαγκάκη επέστρεψε στα της τοπικής αυτοδιοίκησης με ακόμη πιο «βαρύγδουπο» τίτλο, όπως αυτόν του αντιδημάρχου.

Θα κληθεί ωστόσο να διαχειριστεί και το φάουλ (ή μπάχαλο) με τον Μεγάλο Περίπατο που ο Δήμος και ο Δήμαρχος προσπαθεί τώρα να μαζέψει.

*Με πληροφορίες από το left.gr

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν η Κ. Γκαγκάκη είχε επιδείξει και πάλι σεξιστική τάση ως  υπεύθυνη τότε επικοινωνίας του ομίλου ΑΝΤ1.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

Αντισεξισμός λέγεται Κα. Γκαγκάκη, όχι σοβαροφάνεια

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X