-Να μην χαλάει ούτε κρότος τη ροή
να έχεις την έμπνευση με το ε σε άρση
να δίνεις φως απ΄ το σκοτάδι σου
μαύρο τις νύχτες να φοράς
να χάνεσαι να μην σε βρίσκει η παύση
Ν΄ αφήνεις πίσω σου μονάχα ζωντανούς
νεκρώσανε άλλωστε οι ζωές τους
να έρχεται η άνοιξη -εκείνη η ρημάδα
ν΄ ακούς να λέει πιο μακρινή γενιά
“κοίτα πώς άνθισε εκεί η ροδακινιά”
κι εσύ το “εκεί” ματαίως να το ψάχνεις
Να σ΄έχουν θρέψει τσιμέντο και μπετά
φιλότιμη να είσαι -μην ξεχνάς
να ανταποδίδεις ό,τι παίρνεις
και αν είναι σφαίρα, ό,τι παίρνεις
δίνε σταθερά
Να είσαι όμορφη,
σχήμα ακατόρθωτο για άλλους νά ΄χεις
να είσαι μάχιμη,
λιγάκι απ΄ τη φωτιά να τρως να υπάρχεις
να είσαι φίλη της στοργής
από τις μούσες η Ερατώ κι ενίοτε της ποίησης Καλλιόπη
πιστή να είσαι,
καλούς ανθρώπους μόνο να εκτιμήσεις νά ΄βρεις

-Κι αν υποθέσουμε ότι έχω όλα αυτά
μα είναι το “έχω” ρήμα σαν παθητικό
κάπως ακίνητο κάπως κλειστό
και θέλω φως να ξεπλυθώ
νερό να βαπτιστώ
σκιά μιας λεύκας να λιαστώ
κουπί για να ξεφύγω;
Και θέλουν οι άλλοι όσα λες
και θέλω να τα δώσω;

-Εσύ, το πιο απλό δε θα ΄χεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Η Λίνα Φούντογλου είναι ηθοποιός. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αριστούχα απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη με την υποτροφία της σχολής. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, διάφορα Δηπεθέ, και το ελεύθερο θέατρο. Ενδεικτικές παραστάσεις είναι: Μήδεια Σκην. Κάτια Γέρου, Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν Σκην. Νικαίτη Κοντούρη, Το Ξύπνημα της Άνοιξης Σκην. Αντώνης Μόργκαν, Χορεύοντας στη Λούνασα Σκην. Νικαίτη Κοντούρη, Το Τρίτο Κύμα Σκην. Νίκος Αρβανίτης. Το 2022 βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στη μικρού μήκους ταινία Wolves ενώ το 2019 είχε βραβευτεί από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για τη συνεισφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό. Διηύθυνε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά ως συνιδρύτρια και ηθοποιός της κινηματογραφικής ομάδας Nail.hitnrun. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «δημιουργικό μηδέν» μέρος της οποίας μεταφράστηκε στα γαλλικά από εκδοτικό οίκο και διατηρεί τη στήλη «απεριορίστων διαδρομών» ως ένα πείραμα επάνω στον γραπτό λόγο και την έκφραση όπως συνήθιζε να κάνει και ως μαθήτρια του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη.

Related Posts