Απαγόρευση κυκλοφορίας. Σύμφωνοι. Άλλωστε οι περισσότεροι πολίτες τηρούσαν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και πριν αποφασιστεί το σκληρότερο lockdown. Το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του: «Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που κατάλαβαν την απειλή και μένουν στο σπίτι. Δεν θα αφήσω, ωστόσο, μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών», είπε.

Πράγματι δεν έχουμε άλλο χρόνο να χάσουμε για να πείσουμε και αυτούς τους έστω λίγους ανεύθυνους. Οι πολλοί, όμως, που συμπεριφέρθηκαν σωστά, όπως είχαν υποχρέωση να κάνουν σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση, έχουν επίσης δικαιώματα και απαιτήσεις.

Απαιτούν να δουν ότι πλέον το κράτος, χωρίς εμάς μέσα στα πόδια του, θα κάνει αυτό που πρέπει.

Απαιτούν να δουν το κράτος να ρίχνει εκατομμύρια ευρώ άμεσα στη δημόσια υγεία. Για προμήθεια απαραίτητων υλικών (αναπνευστήρες, μάσκες, γάντια, στολές κλπ), για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ, για περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό, για βελτίωση των συνθηκών σε όλα τα νοσοκομεία. Για να στήσει νοσοκομεία να λειτουργούν μόνο για κορονοϊό.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τα νοσοκομεία της χώρας δεν είναι ενθαρρυντικά. Το «είμαστε θωρακισμένοι» που είπε με ευκολία ο Κικίλιας, πριν ακόμα υπάρξει το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Έχουμε πόλεμο, πράγματι και θα μείνουμε σπίτι για να βοηθήσουμε όσους πολεμούν, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Ο κυβερνήτης (Μητσοτάκης) και οι στρατηγοί του (Τσιόδρας, Κικίλιας, Χαρδαλιάς) πρέπει, όμως, πλέον να πάψουν να ασχολούνται με το τι κάνουν οι πολίτες και να μεταθέτουν σε αυτούς κομμάτια της ευθύνης τους.

Η ευθύνη είναι πλέον της Πολιτείας, που αφού έκανε το χρέος της να μας επιβάλλει εγκλεισμό για το δημόσιο συμφέρον, τώρα πρέπει να κερδίσει τον χαμένο χρόνο στα νοσοκομεία, όπου διεξάγεται ο πόλεμος. Στο πεδίο της μάχης. Εκεί χρειάζονται «στρατιώτες» και «πολεμοφόδια».

Στον πόλεμο επίσης έχουν σημαντικό ρόλο οι εργαζόμενοι στη γραμμή της τροφοδοσίας για όλα τα είδη πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία. Οι αποθηκάριοι, οι οδηγοί φορτηγών, οι εργαζόμενοι εντός σούπερ μάρκετ και φαρμακείων, οι ταμίες κλπ. Πρέπει κι αυτοί να στηριχθούν με κάθε τρόπο και φυσικά να γίνουν προσλήψεις σε αυτούς τους κλάδους, για να αποφορτιστούν οι εργαζόμενοι και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

Μένουμε σπίτι, αλλά οι κεραίες μας είναι ανοιχτές. Ο «Μεγάλος Αδελφός» δεν παρακολουθεί αυτή τη φορά τους έγκλειστους. Οι έγκλειστοι παρακολουθούν εσάς που έχετε το μαχαίρι και το καρπούζι. Εσάς που διαχειρίζεστε την κρίση. Εσάς που έχετε ελευθερία κινήσεων. Κύριοι, (Μητσοτάκη, Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Κικίλια κλπ), σας στηρίζουμε, όπως οφείλουμε να κάνουμε στον πόλεμο, αλλά να ξέρετε και ότι… σας παρακολουθούμε.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτα στο reporter.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια