Ένα σοκαριστικό περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στην Ισπανία καταγράφεται σε βίντεο που έχει δημοσιευθεί στο facebook.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν έλεγχο σε έναν νεαρό, ο οποίος τους δίνει ένα χαρτί, προφανώς που δικαιολογεί την έξοδο του και από ό,τι φαίνεται τους λέει το σπίτι του ότι είναι κοντά από εκεί που του κάνουν τον έλεγχο. Το περιστατικό λαμβάνει χώρα στην οδό Σαν Φρανθίσκο στο Μπιλμπάο.

Όταν ο νεαρός διαμαρτύρεται, οι αστυνομικοί τον χτυπούν με το γκλομπ και προχωρούν τη σύλληψη του, παρά και τις διαμαρτυρίες των γειτόνων που έχουν βγει στα μπαλκόνια και τους λένε ότι αυτό που κάνετε είναι κατάχρηση εξουσίας.

Εκείνη την ώρα εμφανίζεται μια γυναίκα που είναι η μητέρα του και προσπαθεί να εμποδίσει τη σύλληψη λέγοντάς τους «αφήστε τον είναι ο γιος μου, έχει πρόβλημα, είναι τρελός». Οι αστυνομικοί δεν σταματάνε ούτε για να ακούσουν τι έχει να τους πει η γυναίκα και αφού συλλαμβάνουν τον γιο της, στη συνέχεια χτυπάνε και την ίδια με τα γκλομπ τους, ενώ οι γείτονες από τα μπαλκόνια διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά τους λέγοντας ότι είναι παράνομο αυτό που κάνουνε.

Μάλιστα, η γυναίκα που τραβάει το βίντεο, τους φωνάζει ότι τα έχει καταγράψει όλα σε βίντεο. Αφού έρχονται αστυνομικές ενισχύσεις, βάζουν τη γυναίκα στο περιπολικό χωρίς να καλέσουν ούτε καν ασθενοφόρο. Τελικά αποχωρούν υπό τις διαμαρτυρίες και τα γιουχαΐσματα των γειτόνων.

Σύμφωνα με το ισπανικό δίκτυο CadenaSer, η βάσκικη αστυνομία έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό της σύλληψης της μάνας και του γιου της, μετά και τη δημοσιότητα που πήρε με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X