Πλήθος από σχόλια έχουν γίνει από χρήστες των social media για τη φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, η οποία δείχνει μία νοσοκόμα στη Γαλλία να υφίσταται βία από αστυνομικούς.

Ένα από αυτά που ξεχωρίζουν, είναι το σχόλιο της δημοσιογράφου Ιμέν Μελάζ. «Αυτή η γυναίκα είναι η μητέρα μου. 50 ετών, νοσοκόμα, επί τρεις μήνες δούλευε 12 με 14 ώρες τη μέρα. Κόλλησε κορωνοϊό. Σήμερα διαδήλωνε για αύξηση μισθών, για αναγνώριση της δουλειάς της. Υποφέρει από άσθμα. Φορούσε τη νοσοκομειακή μπλούζα της. Έχει ύψος 1,55 μ», σημειώνει η δημοσιογράφος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων με την ανάρτησή της, την υποκρισία της κυβέρνησης Μακρόν.

Πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση έβγαζε το καπέλο στο προσωπικό των νοσοκομείων για τον αγώνα που έδωσαν ενάντια στην πανδημία. Σήμερα, απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, αντιτάσσει την ωμή βία. Τα ίδια βέβαια συμβαίνουν και στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στη Γαλλία και σε κάποιες περιπτώσεις η αστυνομία τα βρίσκει πολύ σκούρα. Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια