Σωρεία αντιδράσεων προκλήθηκαν στην Ισπανία μετά τη δημοσιοποίηση πλάνων που καταγράφουν τις αντιδράσεις μίας παίκτριας του τοπικού Big Brother, ενώ της παρουσιάζεται βίντεο από την παραγωγή του παιχνιδιού που φέρεται να δείχνει ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Σάλος ξέσπασε την Ισπανία, καθώς το φως της δημοσιότητας είδαν πλάνα με τις αντιδράσεις της παίκτριας του Big Brother Καρλότα Πράντο, ενώ η παραγωγή του παιχνιδιού της παρουσιάζει βίντεο που φέρεται να δείχνει ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Πρόκειται για περιστατικό που έγινε το 2017 σύμφωνα με το BBC, με το βίντεο να μην προβάλλεται τότε από το ριάλιτι, ωστόσο να διαρρέει στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα.

Στο βίντεο η διαγωνιζόμενη στο τηλεπαιχνίδι δακρύζει και παρακαλεί επανειλημμένα να σταματήσει η προβολή των πλάνων.

Ο βιασμός φέρεται να διαπράχθηκε με την ίδια να έχει πέσει αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε πάρτι στο σπίτι του Big Brother.

Ένας συμπαίκτης της, με τον οποίο είχε σχέση, τη μετέφερε στο κρεβάτι της, με την Πράντο να του λέει «όχι, δεν μπορώ» προτού πέσει αναίσθητη, ενώ εκείνος κινήθηκε προς το μέρος της.

Ο διαγωνιζόμενος Χοσέ Μαρία Λόπεζ κατηγορείται ότι τότε βίασε την παίκτρια του ριάλιτι, ενώ εκείνη κοιμόταν, με κάποιον άνθρωπο από την παραγωγή να του ζητεί από τα μεγάφωνα να σταματήσει, ενώ βρισκόταν ήδη για αρκετά λεπτά στο κρεβάτι της, σύμφωνα με την Telegraph.

Το επόμενο πρωί, οι δυο τους έφαγαν μαζί πρωινό, με τον Λόπεζ να λέει στην Πράντο ότι «την φρόντισε» μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Την ίδια ημέρα, εκδιώχθηκε από το παιχνίδι για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Το συμβάν πλέον αποτελεί αντικείμενο ποινικής έρευνας, με τον Λόπεζ να αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του. Η Πράντο προέβη σε καταγγελία λίγους μήνες αργότερα, το 2018.

Πολλές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την ισπανική εκδοχή του Big Brother, ενώ η εταιρεία που διατηρεί τα δικαιώματα του παιχνιδιού στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι ήταν λάθος να ενημερωθεί το θύμα για το περιστατικό χωρίς την παρουσία ψυχολόγου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X