Μπαίνω σήμερα το πρωί στο Facebook και πέφτω πάνω σε εξελίξεις που αφορούν μια τηλεοπτική εγκληματική αηδία την οποία δεν παρακολουθώ (όχι, δεν το παρακολουθώ ούτε από περιέργεια, ούτε από βαρεμάρα, ούτε ως κάτι αξιοπερίεργο, ούτε για να σπάσω πλάκα ούτε για να έχω άποψη, ούτε για κανέναν άλλον λόγο όπως για κανέναν λόγο δεν παρακολουθεί εγκληματικές αηδίες κάποιος που ακόμη σέβεται έστω στοιχειωδώς τον εαυτό του) ωστόσο επειδή πολλά από τα posts έγιναν από άτομα που εκτιμώ κοντοστάθηκα να διαβάσω τι μπορεί να συνέβη ώστε να τους κάνει να σχολιάσουν ένα σκουπίδι.

Διαβάζω, λοιπόν, για έναν υπάνθρωπο στον οποίο η κοινωνία μας που κατά τα άλλα καταπατά κατά κόρον προσωπικές στοιχειώδεις ελευθερίες όπως και στοιχειώδη δικαιώματα αποφάσισε να δώσει βήμα προβολής και δημόσιας έκφρασης γιατί η δημοκρατία μας είναι μια κατάντια και μισή την οποία αξίζουν πολλοί απ’ ό,τι φαίνεται και με το παραπάνω. Οι υπόλοιποι απλώς την επωμιζόμαστε στο όνομα του ρεαλισμού υποθέτω.

Αυτός ο υπάνθρωπος, λοιπόν, δήλωσε ότι οι γυναίκες είναι είδος προς σεξουαλική κατανάλωση κι αντικείμενα άξια βιασμού μέσα από φράσεις που δε θέλω να επαναλάβω. Αυτός ο υπάνθρωπος έκανε επιπλέον ομοφοβικά σχόλια και ξέρασε τον body-shaming εμετό του πάνω σε όσους ανεκδιήγητους παρακολούθησαν τον ίδιο όσο παρακολουθούν το γενικότερο έκτρωμα που τον φιλοξενεί.

Δε θα μιλήσω για ΕΣΡ, εισαγγελείς και δικαιοσύνη. Ακόμη και να παρέμβουν – εκ των υστέρων φυσικά- όπως επιβάλλεται, η ξεφτίλα μας δεν ξεπλένεται πια. Γιατί σε μια κοινωνία όπου αυτά τα ξερατά ενθαρρύνονται εξ αρχής και προβάλλονται έχοντας απήχηση, η σαπίλα είναι τόσο βαθιά που δεν ξεπλένεται, ξεριζώνεται.

Διαβάστε σχετικά:

To ΕΣΡ δεν μπορεί να «τιμωρήσει» τον ΣΚΑΪ

 

Δε με νοιάζει ποιος είσαι και τι κάνεις κι είναι από τις ελάχιστες φορές που φτάνω στο σημείο να δηλώσω κάτι τέτοιο έτσι αβέρτα αφού έχω μάθει πως το να τσουβαλιάζεις ανθρώπους είναι ό,τι χειρότερο. Δε με νοιάζει ποιος είσαι και τι κάνεις, λοιπόν, αλλά αν ανήκεις σε αυτούς που αφήνουν έστω κι ελάχιστο χώρο μέσα στο κεφάλι τους για οχετούς όπως αυτή η τηλεοπτική χωματερή είσαι απέναντί μου και θα με βρεις απέναντί σου. Γιατί εγκληματείς. Γιατί είσαι αυτός που κανονικοποιεί τον σεξισμό, τον μισογυνισμό, τους βιαστές, τους ρατσιστές, τους κάθε είδους φοβικούς bullyδες και τα κάθε είδους απορρίμματα μιας κοινωνίας που φαίνεται πως στην πλειοψηφία της συνεχίζει και να τα δημιουργεί. Όπως επίσης κανονικοποιείς κι όλους εκείνους οι οποίοι εκμεταλλεύονται χυδαία κάθε διαφορετικότητα.

Είσαι απέναντί μου και θα με βρεις απέναντί σου γιατί για μένα είσαι εξίσου ένοχος με τον κάθε εγκληματία που στηρίζεις έστω παρακολουθώντας τον. Είσαι απέναντί μου και θα με βρεις απέναντί σου γιατί εξαιτίας σου οι επόμενες γενιές αν δεν ξυπνήσουν από μόνες τους δεν έχουν καμία ελπίδα και κανένα μέλλον. Είσαι απέναντί μου και θα με βρεις απέναντί σου γιατί έχεις κατακλύσει κάθε μέσον, κάθε σπιθαμή της καθημερινότητάς μας όπου πλέον δεν υπάρχει χώρος για πολιτισμό, τέχνη, παιδεία, ανθρωπιά, πνευματικοτητα, καλλιέργεια ψυχής εξαιτίας σου.

Είσαι απέναντί μου και θα με βρεις απέναντί σου γιατί οπλίζεις καθημερινά το χέρι του κάθε βιαστή, ρατσιστή, ομοφοβικου, δολοφόνου, φοβικού, κομπλεξικού, επικίνδυνου παρασιτικού οργανισμού την ίδια ώρα που το ίδιο σου το χέρι πνίγει τα όνειρα όλων των νέων παιδιών που τολμούν να διαφέρουν επειδή “δεν πουλάνε” και δεν ξεπουλιούνται.

Είσαι απέναντί μου και θα με βρεις απέναντί σου, αλλά μάντεψε. Δεν είμαι μόνη μου. Ευτυχώς είμαστε πολλοί, πολλές, πολλά κι ήρθε η ώρα να βγούμε επιτέλους μπροστά για να ξεριζώσουμε την μπόχα που έχεις σπείρει. Πλέον δε σωπαινουμε, δε φοβόμαστε, δε σταματάμε, είμαστε εδώ πιο δυνατές/οι/α από ποτέ για να διαλύσουμε τη γλίτσα που έχεις σκορπίσει στον κόσμο μας.

Θα προτιμούσαμε να μη χρειαστεί βία στη βία. Όσο περνά όμως ο καιρός τόσο πιο έντονο φαντάζει το ενδεχόμενο του να μας βρεις απέναντί σου με όποιον τρόπο προκάλεσες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια