Πώς είναι να κάνεις τις καμπύλες και τα άκρα του σώματος να φαίνονται σαν το σώμα μια καμηλοπάρδαλης ή ενός ιππόκαμπου; Απίστευτα αληθοφανείς εικόνες που με δυσκολία ξεχωρίζεις τα πραγματικά όρια του ανθρώπινου σώματος από τις φανταστικές απεικονίσεις των ζώων.

Marvels of Nature

SONY DSC

body3

Το body painting αν και λιγότερο γνωστό ως μορφή τέχνης, αποτελεί μια δημιουργική έκφραση που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα ως καμβά και μπορεί να το μεταμορφώσει σε κάτι τελείως διαφορετικό. Μια μορφή τέχνης που απ’ ό,τι φαίνεται χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα.

Pelican Bodypainting Gesine Marwedel

body5

body6

Οι Emma Fay από το Ηνωμένο Βασίλειο, Gesine Marwedel από τη Γερμανία και Johannes Stoetter από την Ιταλία είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που πειραματίζονται με το body painting και τον φωτογραφικό φακό για να δημιουργήσουν απίστευτες εικόνες όπου με τη βοήθεια του επαγγελματικού μακιγιάζ, τους ειδικούς φωτισμούς και φυσικά την απίστευτη φαντασία τους μεταμορφώνουν το ανθρώπινο σώμα σε μορφή ζώου.

 body7

body8

body9

body10

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Μελίνα Βελιμέζη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Σχετικά Άρθρα

X