Την αναστολή χρήσης σφαιρών από καουτσούκ σε διαδηλώσεις ανακοίνωσε η αστυνομία της Χιλής, καθώς τον τελευταίο μήνα το συγκεκριμένο μέσο καταστολής άφησε χωρίς όραση στο ένα μάτι τουλάχιστον 200 διαδηλωτές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Μάριο Ρόσας, ανέφερε ότι πλέον οι σφαίρες από καουτσούκ θα χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες βρίσκονται σε κίνδυνο ζωές πολιτών ή αστυνομικών. «Προληπτικά, δόθηκε διαταγή να ανασταλεί η χρήση αυτών των μη θανατηφόρων μέσων» στις διαδηλώσεις, ανέφερε ο Ρόσας.

Η αστυνομία διαβεβαιώνει ότι οι σφαίρες αυτές έχουν επικάλυψη καουτσούκ, αλλά, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Χιλής, αποτελούνται κατά 20% από καουτσούκ και κατά 80% από διοξείδιο του πυριτίου, θειικό βάριο και μόλυβδο, που τις κάνει τόσο σκληρές όσο «η ρόδα ενός πατινιού».

Τον τελευταίο μήνα, όπου η οργή έχει ξεχειλίσει στους δρόμους του Σαντιάγο και άλλων μεγάλων πόλεων της Χιλής για την ακραία ανισότητα και λιτότητα, έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις τουλάχιστον 23 άνθρωποι, έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 2.000 και έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί περισσότεροι από 15.000.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια