Αρχικά εξοργίστηκαν μαζί του, γιατί αποκάλυψε τις ΕΔΕ που διενεργούνταν σε βάρος γιατρών στον Άγιο Σάββα, επειδή νόσησαν με κορωνοϊό. Στη συνέχεια τον μετέθεσαν εκδικητικά από τη μονάδα του στο νοσοκομείο Σωτηρία (όπου δεν έχει αντικείμενο), λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης και μέχρι πρότινος αρνούνταν να του ανανεώσουν τη σύμβαση, όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους ειδικευόμενους γιατρούς οδηγώντας τον σε απόλυση τον άλλο μήνα.

Μπροστά ωστόσο στο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ειδικά ημέρες, οι διοικούντες δεν είχαν άλλη επιλογή. Το σκηνικό ανετράπη ολοκληρωτικά και ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν κανονικά στο ενεργητικό του ΕΣΥ, ενώ ανάμενεται και να επιστρέψει στο πόστο του στο αντικαρκινικό νοσοκομείο, όπου εργάζεται ως ακτινολόγος-απεικονιστής.

Εκεί δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις της διοίκησης πως θα ανακληθεί η μετακίνηση του Κ. Καταραχιά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Σωτηρία” ενώ θα ανανεωθεί και η σύμβασή του όπως για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά.

Πρόκειται για μια σημαντική νίκη απέναντι σε διώξεις συνδικαλιστών υγειονομικών τόσο απ’ τις διοικήσεις των νοσοκομείων όσο και από τις διωκτικές αρχές.

Να θυμίσουμε ότι σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται κι άλλοι γιατροί συνδικαλιστές ανά την Ελλάδα. Η Ελένη Ιωαννίδου στο Ρέθυμνο. Η Δάφνη Κατσίμπα στη Θεσσαλονίκη. Η Ελένη Σταυρουλάκη στην Έδεσσα. Ο Σίμος Φωστηρόπουλος στα Γιαννιτσά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια