Η αστυνομία για αρκετή ώρα εμπόδιζε τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία, ενώ έκανε και χρήση χημικών

Με χρήση χημικών αντιμετώπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις διαδηλωτές που έκαναν συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας μετά βίαιη διακοπή -με νόμο- της έκτισης της ποινής του στις αγροτικές φυλακές.

Η αστυνομία νωρίτερα είχε εγκλωβίσει για αρκετή ώρα στα Προπύλαια άλλο κομμάτι της συγκέντρωσης και δεν τους επέτρεπε να πραγματοποιήσουν πορεία.

Στη συνέχεια, μετά από διαβουλεύσεις, επέτρεψε να γίνει πορεία προς την Ομόνοια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στα Προπύλαια, ενώ η Κοραή είναι κλειστή, όπως και ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο. Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν τους περαστικούς να περάσουν.

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα από το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Το Δίκτυο καταγγέλλει την «προκλητική μεθόδευση σε βάρος του κρατούμενου και την προσπάθεια εξόντωσης του, που απροκάλυπτο κίνητρο έχει την εκδίκηση για την πολιτική  του στάση και όσα αυτή σηματοδοτεί».

Ισχυρή ήταν από νωρίς η αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο με δυνάμεις ΥΜΕΤ στις εξόδους του μετρό σε Προπύλαια/Κοραή και δύο κλούβες με ΜΑΤ στην Κλαυθμώνος και αύρα. Διασκορπισμένοι σε σημεία αστυνομικοί με πολιτικά και δελτάδες. Μάλιστα υπήρχε και αστυνομικός με κάμερα στο χέρι για την καταγραφή της συγκέντρωσης αλληλεγγύης. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν και ελέγχους στους συγκεντρωμένους.

Υπενθυμίζεται ότι το μετρό του Πανεπιστημίου είναι κλειστό από τις 4.

*Η ανταπόκριση δημοσιεύτηκε πρώτα στο avgi.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια