Εγκρίθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων η πρόταση της «Prodea Investments» να «υιοθετήσει» τον Λόφο Στρέφη, προσφέροντας για την ανάπλασή του 1 εκατ. ευρώ.

Ο λόφος έχει εγκαταλειφθεί πολύ καιρό τώρα από τις δημοτικές αρχές παρά τις φωνές των κατοίκων με σκοπό όπως φαίνεται να παραδοθεί με την δικαιολογία της παρακμής του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της σύμπραξης με την εταιρεία ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, υποστήριξε ότι αν οι προτεινόμενες εργασίες γίνονταν από τον δήμο, «θα κόστιζαν πολύ περισσότερο» έως και 1,5 με 2 εκατ. ευρώ.

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων αλλά και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ανάπλαση-επένδυση υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 23 ψήφων της παράταξης Μπακογιάννη, του δημοτικού συμβούλου Β. Αγγελόπουλου (παράταξη Γερουλάνου) και του Κ. Γκλέτσου (εκλεγμένου με την παράταξη Κασιδιάρη). Καταψήφισαν οι «Ανοιχτή Πόλη», παράταξη Γερουλάνου, «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» και Β. Καπερνάρος (16 ψήφοι). «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» κάλεσαν τους κατοίκους σε κινητοποιήσεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια