Σαρανταεπτά χρόνια μετά, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γίνεται με φόντο 6.000 αστυνομικούς, αύρες, drone, ελικόπτερα κι ένα κλειστό περιφρουρούμενο πανεπιστήμιο. Απέναντι σε αυτή την πιστή αναπαράσταση του καθεστώτος και της κατάστασης που ώθησε τότε χιλιάδες νέους να εξεγερθούν, θα βρίσκονται πάλι φοιτητές, θα βρίσκονται πολλά και διάφορα κομμάτια της κοινωνίας που αρνούνται την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους και επιμένουν ότι μπορούν να τα προασπιστούν τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγείας.

Πιο συγκεκριμένα στις 2 το μεσημέρι οργανώσεις και κόμματα της Αριστερές, κινήσεις του αναρχικού χώρου, συνελεύσεις, σωματεία, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, παλιοί και νεότεροι αγωνιστές δίνουν ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος. “Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν μπαίνει σε καραντίνα”, “Να σπάσουμε τη χουντική απαγόρευση της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου”, “Αγώνας για ψωμί – υγεία – παιδεία – ελευθερία!” είναι ορισμένα από τα κεντρικά και πιο χαρακτηριστικά συνθήματα που βλέπουμε στα καλέσματα για τη διαδήλωση.

Η εικόνα βέβαια των προηγούμενων ημερών δεν ήταν ενθαρρυντική. Δεν είναι μόνο η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και της κινητοποίησης του Πολυτεχνείου. Είναι ακόμη ο ματατζής που φώναζε «στον δρόμο οι ερπύστριες» καθώς περνούσε η κλούβα μπροστά από το πολυτεχνείο, είναι η εισβολή της αστυνομίας στη σχολή και οι συλλήψεις νέων ανθρώπων με τα κεφάλια στο τσιμέντο, είναι η εκδικητική βία στα Εξάρχεια σε βάρος όπου τύγχανε να βρίσκεται λίγο μετά από μια διαδήλωση αλληλεγγύης.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν και χτες ασφυκτική γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εντολές στους αστυνομικούς για επίβλεψη κάθε ανθρώπου που πλησιάζει τη σχολή, ακόμη κι αν επρόκειτο για γονείς που έρχονταν με τα παιδιά τους.

Σε ό,τι αφορά το σήμερα ισχυρή αστυνομική δύναμη αναμένεται να βρίσκεται στα σημεία προσυγκεντρώσεων, όπως στα Χαυτεία, στην Ομόνοια και στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώστε να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις. Από τις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν οι σταθμοί ΜΕΤΡΟ Ομόνοιας, Πανεπιστημίου, Συντάγματος, Ευαγγελισμού και Μεγάρου Μουσικής για να αποτραπεί η προσέλευση κόσμου. Στο κέντρο θα βρίσκονται και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρουσία εισαγγελέα για να έρθουν σε επαφή με τους αρχηγούς των κομμάτων που θα εμφανιστούν για να τους μεταφέρουν για άλλη μία φορά την ανάγκη να μην πραγματοποιηθεί πορεία…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια