*Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Λαμίας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της οξείας επιδείνωσης της υγείας του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το δελτίο τύπου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας:

Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της. 

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ


Την απόφασή τους να ενυδατώσουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα με ορό παρά τη θέλησή του προκειμένου να μην πεθάνει άμεσα ανακοίνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας στον προσωπικό γιατρό του απεργού πείνας Θοδωρή Σδούκο.

Αίτημα να επισκεφτεί άμεσα τον κρατούμενο κατέθεσε ο κ. Ζδούκος, που ζήτησε να μην γίνει καμία ενέργεια παρά τη θέληση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Νωρίτερα, οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας ενημέρωσαν τον κ. Σδούκο ότι τα νεφρά του δεν λειτουργούν από σήμερα το πρωί. Συνεπώς υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος ο Δ. Κουφοντίνας να υποστεί νεφρική ανεπάρκεια, με τον κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο ή κώμα να είναι πολύ κοντά.

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας για το αίτημα του απεργού πείνας για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα για διακοπή εκτέλεσης της ποινής του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας. Ο ίδιος διαμήνυσε μέσα από τη ΜΕΘ που βρίσκεται στο νοσοκομείο Λαμίας μετά την απόφαση: «Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει για 56η ημέρα την απεργία πείνας και για 11η ημέρα την απεργία δίψας. Οι ζωτικές του λειτουργίες βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια