Με δήλωσή της στο LiFO.gr, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, ενημέρωσε πως ο κρατούμενος απεργός πείνας και δίψας δέχτηκε να του χορηγηθεί ορός ενυδάτωσης για να αντιμετωπιστεί η οξεία νεφρική ανεπάρκεια που έχει παρουσιάσει από το πρωί της Παρασκευής.

“Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης”, δήλωσε η κ.Κούρτοβικ.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας σε νέο δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ενημερώνει πως “ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας”.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες αφού το νοσοκομείο Λαμίας δήλωσε στον ιατρό επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θοδωρή Σδούκο, ότι θα τον ενυδατώσει παρά τη θέλησή του (ορός), διότι δεν μπορούν να τον βλέπουν να πέφτει σε κώμα. Όπως δήλωσε αμέσως μετά από αυτό ο Θ. Σδούκος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Μέρα25, προσπαθεί να καταφέρει να δει τον Δημήτρη Κουφοντίνα μήπως τον μεταπείσει και δεν γίνει κάποια ενέργεια παρά τη θέλησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε κίνηση, όπως ο ορός, χωρίς την συγκατάθεση του ασθενούς, πρόκειται περί παράνομης και αήθους ιατρικά ενέργειας, παραβίασης των δικαιωμάτων του ασθενούς και παραβίαση των κανόνων της Ιατρικής που πρόσφατα θύμισε η ιατρική κοινότητα (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή ακριβώς την απεργία πείνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Κολοκύθας, αρνήθηκε χθες να επιτρέψει στο νομικό Θεμιστοκλή Σοφό, να τον επισκεφθεί, και αρχικά έστω να εισέλθει στο χώρο του νοσοκομείου. Ο απεργός πείνας έχει ζητήσει να δει τους ιατρούς επιλογής του.

*Με πληροφορίες από το lifo.gr και το ThePressProject 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια