Μαζικό και δυναμικό το νέο συλλαλητήριο ενάντια στην κρατική καταστολή και τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Με συνθήματα ενάντια στην αστυνομοκρατία, την κρατική βία και καταστολή, όπως «ΜΑΤ, βία, αστυνομοκρατία. του Χρυσοχοΐδη η δημοκρατία», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κινήθηκαν από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα.

Η νέα κινητοποίηση, στην οποίαν καλούσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της άγριας καταστολής της διαδήλωσης της προηγούμενης Πέμπτης, της επίθεσης της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας το απόγευμα της Τετάρτης, με παράλληλη κάλυψη και προστασία των φασιστοειδων, και βεβαίως του θανάτου του 27χρονου Βασίλη Μάγγου στον Βόλο, έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τα ΜΑΤ που καταγράφηκε σε βίντεο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X