Σχεδόν 130 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη χρόνια πείνα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Στην ετήσια έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια των Τροφών και την Διατροφή στον Κόσμο, στην οποία συμβάλλουν πέντε οργανισμοί του ΟΗΕ, το 2019 στο σύνολο των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα προστέθηκαν 10 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για το 2020 και με βασική αιτία την πανδημία, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται -τα 690 εκατ. ή το 9% του παγκόσμιου πληθυσμού- μπορεί να αυξηθεί «από 83 έως 132 εκατομμύρια».

Στην ετήσια έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια των Τροφών και την Διατροφή στον Κόσμο, στην οποία συμβάλλουν πέντε οργανισμοί του ΟΗΕ, το 2019 στο σύνολο των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα προστέθηκαν 10 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για το 2020 και με βασική αιτία την πανδημία, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται -τα 690 εκατ. ή το 9% του παγκόσμιου πληθυσμού- μπορεί να αυξηθεί «από 83 έως 132 εκατομμύρια».

Σύμφωνα με την έκθεση, παρατηρείται διαρκής αύξηση των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, από το 2014 και μετά, έπειτα από δεκαετίες που μειώνονταν.

Η Ασία είναι η ήπειρος που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς οι υποστισμένοι άνθρωποι έχουν φτάσει τα 381 εκατομμύρια, ενώ η Αφρική έχει το υψηλότερο ποσοστό αναλογικά με τον πληθυσμό της, περίπου 20%. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ασία είναι 8,3%, στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 7,4%.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια