Της Γιάννας Κούκα

Η κίνηση της Μάγδας Φύσσα να βάλει ένα γράμμα στον τάφο του Μανώλη Γλέζου για τον γιο της, να του το παραδώσει, δεν είναι μόνο κίνηση μάνας που έχει χάσει παιδί, είναι πρωτίστως μια κίνηση μεγαλοκαρδίας, είναι μια κίνηση ανθρώπου που ξέρει να λέει ευχαριστώ με τρόπο αθόρυβο μα ταυτόχρονα δυνατό σε όσους στάθηκαν στο πλευρό της, σε όσους αγωνίστηκαν κατά του φασισμού, είναι η εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Έχουμε τόσα να κερδίσουμε από την κυρία Μάγδα.

Η μάνα του Παύλου συνέχεια μας διδάσκει.

Εμείς; Πώς να της πούμε ευχαριστώ για όλα;

Πώς να της πούμε ευχαριστώ που κατεβάζει, σκίζει τη ναζιστική σημαία τόσα χρόνια;

Μάνα. Είσαι ο ορισμός της μάνας. Να σου φιλήσουμε τα χέρια. Στέκομαι ταπεινά μπροστά σου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια