Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι γλώσσα μου μιλούσε.
Σίγουρα έμοιαζε με γερμανό ή ρώσο
μα γλώσσα γαλλική να ήτανε ή αγγλικά μιλούσε;
Ήτανε Μάρτης κι αυτός ξανθός
μα έναν Φλεβάρη πριν, ξανθός πολύ δεν ήταν
ή μάλλον ήταν μα το Φλεβάρη δεν είχε τόσο φως.
Κι έπειτα έδειχνε με χέρια γυναικεία σχεδόν
το δρόμο αριστερά μας.
Κι ήμασταν σαν υπέργηροι με αλτσχάιμερ
κανείς δεν καταλάβαινε μα ούτε και θυμότανε το δρόμο.
Περπάτησα ως την αυγή
μα αυτός ξωπίσω μου σκοτάδι ήταν.
Τον ρώτησα πώς τον φωνάζανε εκεί
Μίκαελ Έρικ ή Ντεμιάν
Τα μπέρδεψα.
Μόνο αποχρώσεις μπλε θυμάμαι.
Τη γλώσσα άμα ήξερα
ίσως παιδιά σημεία στίξης να γεννούσα.
Μα ήταν αυτός και μες στο στόμα του
μία γερμανικά με τρόμαζε
βρετανικά ψυχρά με κοίταγε
και γαλλικά γλυκά φιλούσε.
Ήτανε τόσο ζωντανός
από το στόμα του έβγαζε σαγρέ αέρα.
Του είπα.
Με τόση μανία που εισπνέεις
με αυτή την ίδια πίσω τον αέρα τον πετάς;
Γιατί μέσα σου δεν τον κρατάς;
Γιατί μέσα σου δε με κρατάς;
Αχ και να καταλάβαινε τι του ‘πα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Η Λίνα Φούντογλου είναι ηθοποιός. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αριστούχα απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη με την υποτροφία της σχολής. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, διάφορα Δηπεθέ, και το ελεύθερο θέατρο. Ενδεικτικές παραστάσεις είναι: Μήδεια Σκην. Κάτια Γέρου, Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν Σκην. Νικαίτη Κοντούρη, Το Ξύπνημα της Άνοιξης Σκην. Αντώνης Μόργκαν, Χορεύοντας στη Λούνασα Σκην. Νικαίτη Κοντούρη, Το Τρίτο Κύμα Σκην. Νίκος Αρβανίτης. Το 2022 βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στη μικρού μήκους ταινία Wolves ενώ το 2019 είχε βραβευτεί από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για τη συνεισφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό. Διηύθυνε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά ως συνιδρύτρια και ηθοποιός της κινηματογραφικής ομάδας Nail.hitnrun. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «δημιουργικό μηδέν» μέρος της οποίας μεταφράστηκε στα γαλλικά από εκδοτικό οίκο και διατηρεί τη στήλη «απεριορίστων διαδρομών» ως ένα πείραμα επάνω στον γραπτό λόγο και την έκφραση όπως συνήθιζε να κάνει και ως μαθήτρια του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη.

Related Posts