Εξέγερση στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, μετά από τον θάνατο κρατούμενης που βρέθηκε νεκρή σήμερα το πρωί στην Ε’ πτέρυγα, με τις συγκρατούμενές της να καταγγέλλουν ότι είχε όλα τα συμπτώματα κορωνοϊού.

Όπως είπαν στο δικαστικό blog  “Δικογραφίες” συγκρατούμενες της, η γυναίκα, που κρατείτο σε θάλαμο με άλλες 14, είχε εμφανισει συπτώματα κορωνοιού τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «έβηχε πολύ, είχε πυρετό, ποναγαν τα κοκκαλα της και εμφάνισε δύσπνοια. Μας είπαν ότι, είχε ίωση. Και τώρα ότι, μας λένε ότι πέθανε από την καρδιά της. Φοβόμαστε ότι, εάν είχε κορωνοιό έχουμε κολλήσει όλες. Δεν μας εδωσαν ουτε αντισηπτικά, ούτε γάντια. Λίγη χλωρίνη μονον σε ένα μπουκάλι νερού. Είμαστε στο έλεος του θεού. Βοηθήστε μας. Στη Θήβα υπάρχουν και κρατούμενες μωρομάνες, με παιδάκια μέχρι 3 ετών. Βοηθήστε μας».

Η εξέγερση ξεκίνησε από την Γ’ πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας και έχει εξαπλωθεί τώρα σε όλη την φυλακή, ενώ απ’ έξω βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κρατούμενες αναφέρουν: «Παρά τις υποσχέσεις, γιά αποσυμφόρηση των φυλακών, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισες».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια και όχι στον κορωνοϊό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια