Οι φασίστες του VOX κατέθεσαν πρόταση στην ισπανική βουλή για να εξαιρεθούν την περίοδο της πανδημίας οι μετανάστες από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Απάνθρωπη και αντιεπιστημονική χαρακτήρισε το Unidas Podemos την πρόταση

Του Αργύρη Παναγόπουλου (Αυγή)

Οι φασίστες του ισπανικού VOX ζήτησαν από την κυβέρνηση συνασπισμού του Πέδρο Σάντσεθ και του Πάμπλο Ιγκλέσιας να καταργήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους του μετανάστες χωρίς χαρτιά και να φυλακίσει όσους βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής απαγορεύοντας πλήρως την έξοδό τους «για λόγους γενικού συμφέροντος».

Σύμφωνα με την πρόταση του VOX στη βουλή οι μετανάστες χωρίς χαρτιά θα πρέπει να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που τους προσφέρει το δημόσιο σύστημα υγείας όσο καιρό διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η πανδημία. Σαν να λέμε με άλλα λόγια ζήτησαν από την κυβέρνηση να αφήσει αβοήθητους ανθρώπους και το χειρότερο να διευκολύνει την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, ο οποίος δεν είναι φασίστας και ρατσιστής και πλήττει ανεξαιρέτως.

Το VOX μάλιστα θα έπρεπε να το είχε καταλάβει δεδομένου ότι μέσα στα Fake News που έχει διαδώσει το τελευταίο διάστημα είναι και η διασπορά του ιού ανάμεσα στις γραμμές του, παρόλο που ένας αιρετός του στη Μαδρίτη προσπαθούσε να καλλιεργήσει από τα κοινωνικά δίκτυα κλίμα εναντίον των Κινέζων πολιτών.

Ακόμη χειρότερα το VOX ζητά την άμεση απέλαση των μεταναστών που θα πάρουν εξιτήριο, αφού ασφαλώς έχουν περάσει από το ταμείο του νοσοκομείου.

Οι φασίστες του VOX και λάτρεις της νομιμότητας ζητούν μεταξύ των άλλων στις 15 προτάσεις που κατέθεσαν στη βουλή την παράνομη από το ισπανικό σύνταγμα κατάργηση των «όλων αρμοδιοτήτων» της Καταλωνίας και την ανάληψή τους από την κεντρική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί ο… κορωνοϊός.

«Οι προτάσεις του VOX είναι άθλιες και όχι μόνο απάνθρωπες εναντίον ενός πολύ ευάλωτου τμήματος του πληθυσμού, αλλά ακόμη χειρότερα θα βοηθούσαν την προετοιμασία του ιού για να έχει μεγαλύτερη διασπορά και να προκαλέσει περισσότερους θανάτους. Ρωτείστε όποιον επιδημιολόγο θέλετε», κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Unidas Podemos Πάμπλο Ετσενίκε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια