Μπορεί εκατομμύρια Ινδοί αγρότες να κινητοποιούνται εδώ και μήνες ενάντια στις προσπάθειες της δεξιάς κυβέρνησης Μόντι, έξω από την Ινδία όμως, δύσκολα θα βρει κανείς εκτενείς αναφορές στον αγώνα τους. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την ποπ σταρ Ριάνα, που ανάρτησε στο τουίτερ την είδηση πως η ινδική κυβέρνηση κόβει το ίντερνετ γύρω από το Νέο Δελχί, για να παρεμποδίσει την επικοινωνία των διαδηλωτών, που εδώ και βδομάδες έχουν κατασκηνώσει στα περίχωρα της ινδικής πρωτεύουσας.

«Γιατί δε μιλάει κανείς γι’ αυτό;» αναρωτήθηκε η διάσημη σταρ, με την ανάρτηση να συγκεντρώνει τεράστια απήχηση, ενώ μεταξύ όσων σχολίασαν την ανάρτηση βρέθηκε ο Κισάν Έκτα Μόρτσα, ένας από τους εκπροσώπους των αγροτικών ενώσεων που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις: «Πολύ χαρούμενος! Ευχαριστούμε Ριάνα που εκφράζεις το ενδιαφέρον σου για τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των αγροτών. Ελπίζω οι μάζες να στηρίξουν την αλήθεια. Όλος ο κόσμος μπορεί να το δει, γιατί δεν μπορεί η κυβέρνηση;» Άλλοι χρήστες αναρωτήθηκαν γιατί δεν εκφράζεται αντίστοιχη αλληλεγγύη από Ινδούς διάσημους.

Αντ’ αυτού μάλιστα, η ηθοποιός του Μπόλιγουντ Κανγκάνα Ρανάουτ, γνωστή για τη στήριξή της στην ινδική κυβέρνηση, απάντησε επιθετικά στη Ριάνα, μαζί με έναν οχετό συκοφαντιών και συνωμοσιολογίας κατά των αγροτών, γράφοντας πως: “Κανείς δε μιλάει γι’ αυτό γιατί δεν είναι αγρότες, είναι τρομοκράτες που προσπαθούν να διαιρέσουν την Ινδία, ώστε η Κίνα να μπορέσει να κατακτήσει το ευάλωτο συντετριμμένο έθνος μας και να το κάνει κινέζικη αποικία όπως τις ΗΠΑ… Κάτσε κάτω, ανόητη, δεν ξεπουλάμε τη χώρα μας όπως εσείς, ανόητοι”.

Η 32χρονη τραγουδίστρια, με καταγωγή από τα Μπαρμπέιντος, έχει εκφράσει κι άλλες φορές το ενδιαφέρον της για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, όπως το Black Lives Matter, αλλά και το πρόσφατο πραξικόπημα στη Μιάνμαρ.

*Από την Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια