Τις επικίνδυνες διαστάσεις για τις οποίες προειδοποιούσαν όλοι οι γιατροί και προσπαθούσε η κοινωνία να αποφύγει, παίρνει όπως φαίνεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Δυστυχώς αυτή τη φορά, η εν λόγω ανοησία κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Συγκεκριμένα σε ένα αγοράκι 4 ετών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό NBC, η μητέρα από το Κολοράντο των ΗΠΑ, συμβουλεύθηκε αντιεμβολιαστική ομάδα στο Facebook, που της πρότεινε να μην του δώσει Tamiflu.

Η μητέρα ρώτησε τα μέλη της ομάδας αν θα πρέπει να δώσει στον γιο της το φάρμακο που έχει προτείνει ο γιατρός της. Το παιδί είχε πολύ υψηλό πυρετό και σπασμούς, όπως έγραψε στην ανάρτηση η μητέρα. Ανέφερε ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά της είχαν διαγνωστεί με γρίπη και ο γιατρός έγραψε Tamiflu για όλη η οικογένεια.

Η μητέρα έλαβε 45 απαντήσεις στην ομάδα και καμία δεν της πρότεινε να πάρει κάποια ιατρική συμβουλή. Όλες αφορούσαν γιατροσόφια αλλά κανένα φάρμακο για την γρίπη.

Ανάμεσα σε αυτά τα γιατροσόφια, κάποιοι πρότειναν τον θηλασμό, τα μούρα, καθώς και το θυμάρι.

Η μητέρα ευχαρίστησε όλους όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ωστόσο παραμένει ασαφές ποιες από τις συμβουλές ακολούθησε.

Τελικά το παιδί νοσηλεύθηκε και πέθανε τέσσερις ημέρες μετά…

Πηγή: in.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια