Η διαχρονική «αλλεργία» της Δεξιάς στο λαϊκό κίνημα και τις εκφράσεις του, με αιχμή τις διαδηλώσεις και τις πορείες και με πρόσχημα την «ταλαιπωρία των πολιτών», αναδείχθηκε κατά την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατία, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εργασίες του 13ου συνεδρίου της, το πρωί της Κυριακής.

Ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα κατατίθεται νομοσχέδιο που θα «ρυθμίζει»… την ανακοίνωση και τον προγραμματισμό των διαδηλώσεων.

Η «κανονικότητα προέρχεται από τη λέξη κανόνας» είπε ο πρωθυπουργός, «με απόλυτο σεβασμό στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης», όπως είπε, αλλά και με κριτήριο και βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί μια διαμαρτυρία στο υπόλοιπο σύνολο των πολιτών.

Θα ρυθμίζεται, όπως ανέφερε ειδικότερα, η χωροταξία ώστε «να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες», καθώς, όπως σημείωσε, χθες «κάποιοι λίγοι αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν τους πολλούς και να κλείσουν τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας».

Ωστόσο, το «κρεσέντο» της κρατικής καταστολής το τελευταίο διάστημα, η απόπειρα κρατικής παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα με την αλλαγή στον τρόπο απόφασης των απεργιών κ.α, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ότι η… «ογκομέτρηση» των διαδηλώσεων θα έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον «σεβασμό» των δικαιωμάτων.

*Από το tvxs.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια