Σώμα ενόρκων στην Αριζόνα έκρινε τελικά αθώο τον Σκοτ Γουόρεν που πρόσφερε βοήθεια σε δύο μετανάστες από το Μεξικό που είχαν εισέλθει στις ΗΠΑ, μετά την δίωξη που του ασκήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση. Πρόκειται για τη δεύτερη δίκη, καθώς στην πρώτη δίκη οι ένορκοι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια απόφαση κι έτσι ο ομοσπονδιακός δικαστής ακύρωσε τη δίκη.

Οι ένορκοι στο Τουσόν της Αριζόνας αθώωσαν τον 37χρονο Σκοτ, αφού τους ζητήθηκε να αποφασίσουν αν ο καθηγητής γεωγραφίας παραβίασε τον νόμο επιτρέποντας στους μετανάστες να βρουν καταφύγιο σε ένα κτίριο κοντά στο Άτζο της Αριζόνας, προκειμένου να αναρρώσουν από την περιπέτεια που είχαν στην έρημο τον Ιανουάριο του 2018 ή αν τους απέκρυψε σκόπιμα από την Υπηρεσία Συνοριακού Ελέγχου των ΗΠΑ. Αν κρινόταν ένοχος είχε να αντιμετωπίσει ποινή μέχρι και είκοσι χρόνια κάθειρξη.

Η υπόθεση του Γουόρεν προσέλκυσε την υποστήριξη αξιωματούχων του ΟΗΕ, αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι διώχθηκε ποινικά επειδή πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς μία ανθρωπιστική κρίση βρίσκονταν σε εξέλιξη στα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.

«Η λογική κυριάρχησε σήμερα με την απόφαση αθώωσης του Σκοτ Γούορεν για έναν απλό λόγο: η ανθρωπιστική βοήθεια δεν είναι ποτέ έγκλημα» τονίζει η Διεθνής Αμνηστία των ΗΠΑ σε δήλωσή της για την αθώωση του Σκοτ Γουόρεν και επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση του Τραμπ κάνει λάθοε που διώκει ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να σώσουν ζωές. Απειλώντας τον Γούορεν με μια δεκαετή κάθειρξη, η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη και να μετατρέψει την έρημο σε όπλο εναντίον των ανθρώπων που κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι προς τις ΗΠΑ αναζητώντας την ασφάλεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, USATODAY, Amnesty International

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια