Κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου στη Μορενστρασσε 17 ως ένδειξη αλληλεγγύης στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και καταλήψεις που εκκενώνονται από την αστυνομία στην Ελλάδα.

Το κείμενο της Κατάληψης του Προξενείου:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2019

Απο τις 15 Ιουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κύμα καταστολής με βασική στόχευση τις καταλήψεις. Εξ’ αυτού ορμώμενοι/ες σήμερα 23/12/2019 καταλαμβάνουμε συμβολικά το ελληνικό προξενείο του Βερολίνου, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης.

Στις 20/11/2019 ο υπουργός Προ.Πο. Χρυσοχοϊδης ανακοινώνει τελεσίγραφο 15 ημερών για οικειοθελή αποχώρηση των καταλήψεων ή για συμβιβασμό με τους ιδιοκτήτες. Με τη λήξη του τελεσιγράφου βρίσκουμε 4 εκκενώσεις εντός Αττικής σε διάστημα λίγων ημερών. Έχουν προηγηθεί 15 εκκενώσεις καταλήψεων (αναρχικών και στέγαστικών), μια αστυνομική εισβολή σε φοιτητικό στέκι (ΑΣΟΕΕ), μια περίτεχνη προσπάθεια νομιμοποίησης της κατάργησης του ασύλου, αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, άγριοι ξυλοδαρμοί και συλλήψεις, φυλακίσεις εκδικητικού χαρακτήρα λόγω πολιτικών φορνημάτων (περίπτωση Leroy Merlin, Χ. Κορτέσης), κατασκευή κατηγοριών (περίπτωση Β.Σταθόπουλου) και προσπάθεια εξαφάνισης των μεταναστών (με την εγκατάσταση τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης).

Η όξυνση της καταστολής ως ευρύτερη στρατιγική δεν είναι μια ακόμη επιλογή της κυριαρχίας σε μια περίοδο γενικότερης αστάθειας, παρά η μοναδική της επιλογή απέναντι στη κοινωνική πόλωση. Το κράτος οπλίζεται έναντι στις επερχόμενες αντιστάσεις που φέρνει ο κοινωνικός αποκλεισμός και στοχεύει στη συμμόρφωση αυτών.

Το δυστοπικό σκηνικό της συμμόρφωσης υποστυλώνουν οι κατασταλτικές επιχειρήσεις, τα δεκανίκια των δεξιών ρητορικών περί “νόμου, ασφάλειας, ανάπτυξης”, συνεχίζοντας το έργο της ‘αριστερής’ κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τα θεμέλια οικοδομούνται με την αγαστή συνεργασία των ανεξάρτητων-εξαρτημένων δικαστικών αρχών. Η εισαγγελική πρόταση απαλλαγής όλων των κατηγοριών της Χρυσής Αυγής και καταδίκης μόνο του Ρουπακιά για την δολοφονία του Π.Φύσσα, καθώς και οι δρακόντειοι περιοριστικοί όροι των κατηγορούμενων για επίθεση στα γραφεία των ναζί (παρουσία 4 φορές το μήνα σε Α.Τ. απαγόρευση εξόδου από την χώρα και καταβολή εγγύησης 15000 ευρώ έκαστος) είναι μόνο ένα παράδειγμα αυτής. Και αν η δυστοπία τους χρειάζεται καλλωπισμό τα Μ.Μ.Ε. υπηρετούν εμπράκτως αυτό το σκοπό.

Στον κόσμο της απολυταρχίας τους εμείς απαντάμε με τον κόσμο των καταλήψεων και της αυτο-οργάνωσης. Έναν κόσμο που αμφισβητεί την ιδιοκτησία, που αναδιαμορφώνει με αντι-ιεραρχικό χαρακτήρα και που οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν εναντιώνονται σε κάθε μορφή εξουσίας.

Η απάντηση στη βια των δογμάτων σας θα είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Κατειλημμένο Προξενείο 23.12.2019

Αλληλέγγυες/οι

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια